Home » Norge-trener annonserer erstatning for Erling Haaland

Norge-trener annonserer erstatning for Erling Haaland

by Ashley Olsen

Norges landslagstrener Stale Solbakken har forsvart innbytterspissen Erling Haaland i 2-1 EM-kvalifiseringen hjemmetap mot Skottland.

En uke etter Champions League-triumfen og feiringen som fulgte, «var Manchester City-proffen andpusten», forklarte Solbakken.

Vennligst bytt

Allerede før Haaland ble byttet ut i det 84. minutt ba Haaland om å få gå av banen, sa treneren: «Det var helt tomt.» Fra sidelinjen må den tidligere Dortmund-spilleren ha sett hvordan laget hans banket til en 1-0-ledelse etter straffespark (61. minutt) i den spennende sluttfasen.

Lyndon Dykes (87) og Kenny McLean (89) snudde kampen til fordel for Skottland, overraskende topp i gruppe A med tre seire på tre kamper. «Da Haaland forlot banen, fikk vi et løft,» innrømmet den skotske internasjonale John McGinn.

Norges deltakelse i fremvoksende markeder er fortsatt tvilsom

Haaland, som vant trippelen med City og scoret totalt 52 mål på 53 konkurransekamper, står i fare for å gå glipp av nok en storturnering med Norge. Med bare ett poeng på tre kamper er en seier mot kypriotiske underdogs neste tirsdag et must.

Etter tilbakeslaget mot Skottland forsvant Haaland på lagbussen uten et ord til reporterne, og den synlig frustrerte 22-åringen ignorerte også fansen. I følge en artikkel i Aftenposten ga dette ham noen bump fra ventende barn.