Home » Norge slakter rein som kommer tilbake fra beite i Russland: gjerde ment å løse fattigdom

Norge slakter rein som kommer tilbake fra beite i Russland: gjerde ment å løse fattigdom

by Edvard Munch

Norge gjenoppbygger et falleferdig gjerde langs sin arktiske grense mot Russland. Den skal nå hindre rein i å vandre til nabolandet for å beite der. Kommer de tilbake til hjemlandet Norge, vil de bli drept, melder nyhetsbyrået. P.A.. Hvordan er det mulig ?

Som det lokale landbruksdirektoratet nylig meldte, har 42 norske reinsdyr allerede i år migrert til Russland på jakt etter bedre beitemark og eng. De fleste av dem er kommet tilbake, kun to dyr er fortsatt i nabolandet. De som kom tilbake til norsk jord ble til slutt massakrert. Det var frykt for at de kunne returnere til Russland, sa Magnar Evertsen, teknisk direktør i tilsynets reindriftsavdeling.

Reklame | Rull for å fortsette å lese

Russlands regning er høy: det er det det koster å få inn reinen

Ifølge rapporter innebærer ulovlig grensepassering av dyr enorme kostnader og byråkrati. Russland har allerede fremmet to krav om erstatning for tap av gressletter. Kravene utgjør derfor 50.000 norske kroner (rundt 4.350 euro) per rein. På den annen side kreves det et engangsbeløp på nesten 47 millioner norske kroner (rundt 4 millioner euro) for dagene da dyrene beitet i en park som hovedsakelig består av innsjøer, elver, skog og myrer.

Mattilsynet kan be om at kadavret destrueres av sikkerhetsmessige årsaker, heter det i en offisiell uttalelse.

Hele reinsperren strekker seg 150 kilometer og går tilbake til 1950. Landbruksmyndigheten sa at en strekning på rundt syv kilometer mellom Hamborgvatnet og Storskog ville bli erstattet.

Arbeiderne har ingen enkel oppgave med å montere gjerdet fordi de under ingen omstendigheter har lov til å gå inn på russisk territorium. Å krysse uten visum vil utgjøre ulovlig innreise, ifølge Evertsen-tjenestemannen. Byggingen er ventet å koste tilsvarende rundt 322.000 euro. Det forventes å være ferdig innen 1. oktober.


BLZ Box Office-anbefalinger:

Related Videos

Leave a Comment