Home » Media Tech Hub-konferansen tiltrekker eksperter til Studio Babelsberg

Media Tech Hub-konferansen tiltrekker eksperter til Studio Babelsberg

by Siv Jensen

Hvordan påvirker den økende bruken av kunstig intelligens (AI) film- og medieindustrien? Dette er et av de sentrale spørsmålene MediaTech Hub-konferanse i år. Spesialistkonferansen finner sted onsdag og torsdag i Studio Babelsberg.

I bransjen blir den nye teknologien oppfattet som «en forbannelse og en velsignelse på samme tid», sa konferansevert Peter Effenberg til Tagesspiegel. Kunstig intelligens endrer først og fremst kreativt arbeid. Dette skjer ikke uten konflikt, som demonstrert av manusforfatterstreiken i Hollywood. Den amerikanske filmprodusenten Roman Coppola vil bli med på konferansen direkte fra Los Angeles for å snakke om utviklingen og utfordringene.

Sven Bliedung, leder for volumetrisk studio Volucap i Babelsberg, vil vise mulighetene for kunstig intelligens ved bruk av digitale aktører i et verksted. Ulike formater tar også for seg nye forretningsmodeller utover abonnement og annonsering. Norge er vertsland i år. Det skandinaviske landets medieselskaper presenterer seg torsdag.

Related Videos

Leave a Comment