Home » Lückenkemper borte fra finalen – Abuaku som Schmid en gang – sportsnyheter for ishockey, vintersport og mer

by Roald Amundsen

Nok en gang blir det ingenting for Gina Lückenkemper med verdenscupens første singelfinale. I semifinalen over 100 meter havnet det i Budapest. En tysk hekkeløper skaper det Harald Schmid gjorde sist.

Gina Lückenkempers lange blikk på resultattavlen så ut til å håpe på et mirakel. Men så snart han passerte målstreken var det klart at femteplassen i semifinalen på 100 meter og 11,18 sekunder definitivt var for kort for hans første inntreden i finalen i et verdensmesterskap.

«Det var definitivt et annet verdenscup enn jeg hadde planlagt,» sa tyskeren, som slet med mindre ryggproblemer, i Budapest da motstanderne fortsatt forberedte seg til finalen.

Sha’Carri Richardson vant tittelen for første gang Amerikas forente stater på en verdensmesterskapsbestetid på 10,65 sekunder. Jamaicas Shericka Jackson fulgte etter på 10,72 sekunder og forsvarsmester Shelly-Ann Fraser-Pryce på 10,77 sekunder. 36-åringen hadde allerede stormet verdensmesterskapsgullet fem ganger på sprinten på kongens bane.

WM-fakturaen forblir åpen

Lückenkemper på sin side klarte nok en gang ikke å gjøre opp det hun kalte en åpen konto ved verdensmesterskapet. Den tyske sprintdronningen klarte ikke å komme seg til glanskveldene et år etter sin doble europeiske triumf Munk å koble til Dette gjør Melanie Paschke til den siste tyskeren hittil i en 100m finale – for 26 år siden.

Etter søndagens heat, der hun ble nummer tre på bare 11,21 sekunder, tok Lückenkemper tilbake det lette handikappet. – Dessverre lot ikke ryggproblemet meg være helt alene. Jeg mistet hoften i ryggen, og hvis du mister hoften er det tull, sa 26-åringen.

Etter noen klemmer med motstanderne forlot den tyske «årets idrettskvinne» den nye friidrettsstadion på Donau en varm augustkveld med over 30 grader.

«Etter at individet gikk den veien han gikk, for meg er det «nå mer enn noen gang» i stafetten, understreket han. På grunn av skade klarte imidlertid ikke kvartetten å opptre i Budapest med samme besetning som da. Ett år etter det bejublede EM-gullet i München er sjansene små også der.

Abuaku når finalen på 400m hekk

Diskoskasteren Henrik Janssen var minst i finalen og kom på åttendeplass med 63,80 meter. Olympisk mester Daniel Stahl fra Sverige vant konkurransen på toppnivå i siste forsøk med verdensrekord på 71,46 meter. Tittelforsvarer Kristjan Ceh fra Slovenia hadde nettopp tatt ledelsen med 70,02 meter. Tredje europamester Mykolas Alekna (68,85) fra Litauen.

Joshua Abuaku hadde allerede oppfylt drømmen om å nå finalen. Som den første tyske løperen siden Harald Schmid for 36 år siden, kom Frankfurter til finalen i verdenscupen over 400 meter hekk. 27-åringen ble først nummer fire i semifinalene sine på 48,39 sekunder, men som en av de to raskeste deltakerne som ikke kvalifiserte seg direkte fikk han siste billett. Best i semifinalen var olympisk mester og verdensrekordholder Karsten Warholm fra Norge på 47,09 sekunder.

«Jeg ønsket virkelig å gå til finalen. Jeg er evig takknemlig,» sa Abuaku. I 1983 og 1987 var Schmid den eneste tyske 400m hekkeløperen som nådde verdenscupfinalen. Han vant sølv og bronse. Navnet Schmid sier «definitivt» noe til ham, forklarte Abuaku. «Jeg vet at det fortsatt er litt plass til den tyske rekorden.» Schmids merke har vært 47,48 sekunder siden 1982.

Amerikaneren Grant Holloway vant 110 meter hekk sprint for tredje gang på 12,96 sekunder. Hugues Fabrice Zango fra Burkina Faso triumferte i tresteg med 17,64 meter.

© dpa-infocom, dpa:230821-99-911200/5