Home » Kvinnefotball: Ada Hegerberg er tilbake på det norske landslaget | fotballnyheter

Kvinnefotball: Ada Hegerberg er tilbake på det norske landslaget | fotballnyheter

by Roald Amundsen

Etter nesten fem års pause gjør tidligere verdensfotballspiller Ada Hegerberg comeback på det norske landslaget. Olympique Lyon-lederne ønsker å komme tilbake til landslaget akkurat i tide til EM i England til sommeren.

«Jeg er glad for å kunne gå tilbake til laget og starte et nytt kapittel med dem,» sa den første Ballon d’Or (2018) i en uttalelse. Hegerberg (26) trakk seg fra landslaget etter EM 2017, med henvisning til ulikheten mellom menn og kvinner i bonusene som betales av NFF-forbundet. «Jeg tok en avgjørelse i 2017 som jeg ikke angrer på. Men de siste to årene har jeg hatt mye tid til å tenke på mange aspekter av livet mitt,» sa spissen til de franske mesterne Olympique Lyon.

Rekordtoppscorer i Champions League

Hegerberg, som spilte for Turbine Potsdam i Bundesligaen mellom 2013 og 2014, returnerte til Lyon i oktober i fjor etter en kneskade som varte i nesten to år. Med Olympique har han vunnet Champions League fem ganger på rad fra 2016 til 2020. I tillegg er Hegerberg toppscorer i førsteklasses med 56 mål.

Den nye presidenten har fortsatt samtalene

Forbundet og spesielt den nye presidenten Lise Klaveness har lenge forsøkt å få toppscoreren tilbake. – Jeg kunne ha veldig ærlige samtaler med forbundet, spesielt gjennom Lise, sa Hegerberg.

VM-kvalifiseringskampene nærmer seg

Fra og med 4. april skal Norge forberede seg til VM-kvalifiseringskamper mot Kosovo og Polen. «Som manager vil du ha de beste spillerne tilgjengelig, og nå kan jeg si at vi har de beste spillerne tilgjengelig,» sa manager Martin Sjögren om toppspillerens retur.

SID

Related Videos

Leave a Comment