Home » Kuntz klar for innsats med kvalifisering til Tyrkia-Norge VM

Kuntz klar for innsats med kvalifisering til Tyrkia-Norge VM

by Russell Crowe

Det er ikke tid til å ta til takke med Stefan Kuntz, ettersom den tyske treneren vil debutere som hovedtrener for det tyrkiske fotballaget i en avgjørende kvalifisering til verdensmesterskapet i 2022.

Tyrkia tar fredag ​​kveld imot Norge i en kamp som ikke kan gå glipp av på Istanbuls Şükrü Saracoğlu stadion.

Selv om Tyrkia fortsatt har en god sjanse til å kvalifisere seg til sitt første verdensmesterskap på 20 år, reiser troppens nåværende form store spørsmål.

I deres siste seks kamper har Tyrkias eneste seier kommet mot ørekyt Gibraltar. I samme periode led Tyrkia tre uinspirerende nederlag i gruppespillet i det omlagte EM 2020, tapte en tomålsledelse til Montenegro hjemme og ble slått 6-1 av Nederland under forrige landskamppause for en måned siden.

Denne serien med dårlige resultater førte til trener Şenol Güneşs avgang og utnevnelsen av Kuntz.

Med 11 poeng på seks kamper ligger Tyrkia på tredjeplass i europeisk kvalifiseringsgruppe G, to poeng bak Nederland og Norge. En seier over nordmennene ville i det minste plassert Kuntz sine menn på andreplass.

Kun gruppevinnere kvalifiserer seg direkte til verdenscuppen. Toerne møter sluttspillet.Den nåværende rangeringen i gruppe G i den europeiske kvalifiseringen for 2022 FIFA World Cup.

Tyrkia gikk lett forbi Norge i sin første kamp i mars, og sikret en komfortabel 3-0 seier. Mens Tyrkias form har falt dramatisk siden den trekningen, har Norge innkassert tre seire og én uavgjort hjemme mot gruppens favoritt Nederland i VM-kvalifiseringen.

Denne gangen vil Tyrkia satse på foryngelsen som følge av ankomsten av en ny manager og på den taktiske fornyelsen som forventes av Kuntz.

Medieoppslag har antydet at den tyske manageren ønsker å bringe mer hastverk og vertikalt spill til midtbanen og frigjøre spillere fra overinnspillingen av bakpasninger som har plaget fansen. Cengiz Ünder og Hakan Çalhanoğlu, som begge har startet sine nye liv godt på henholdsvis Olympique Marseille og Inter Milan, forventes å lede angrepet sammen med veteranen Lille-spissen Burak Yılmaz.

I mellomtiden vil Norge mangle flere nøkkelspillere mot Tyrkia. Lagets beste spissspillere, Erling Haaland og Alexander Sorloth, vil ikke være med, og heller ikke Premier League-duoen Joshua King og Kristoffer Ajer.

Etter Norge venter Tyrkia en tur til Latvia på mandag, hvor de overraskende spilte 3-3 hjemme i mars, etter velfortjente seire mot Nederland og Norge.

Tyskland nærmer seg å avslutte avtalen

Et annet sted fredag ​​kveld vil Tysklands manager Hansi Flick møte presset av å bære forventningene til sitt fotballgale land på skuldrene med laget hans som nærmer seg en plass i verdensmesterskapet i 2022.

Flick, som tok over etter Joachim Loew tidligere i år etter at Tyskland skuffet i sine to siste store turneringer, har startet vellykket med tre seire på tre kamper så langt.

En seier over Romania på fredag ​​vil fortrenge Tyskland innen kort avstand fra en Qatar-VM-plass.

«Jeg føler ikke noe press. Det er en oppgave du kan gjøre med mye glede,» sa Flick på en pressekonferanse. «Du må ha et godt team rundt deg … mennesker med enorme egenskaper som får deg til å føle deg bedre. Jeg føler meg trygg og det er veldig gøy.»

Tyskland kan forsegle kvalifiseringen med seier over Romania og en annen over Nord-Makedonia neste uke, med den fire ganger verdensmesteren ivrig etter å legge de to siste turneringene bak seg.

Tyskland ble eliminert i første runde ved verdensmesterskapet i 2018 og ble eliminert i 16-delsfinalen ved årets EM.

Han leder imidlertid VM-kvalifiseringen gruppe J med 15 poeng på seks kamper, med Armenia på andreplass med 11 og Romania på tredjeplass med 10.

Under Flick scoret tyskerne 12 mål og slapp ingen inn i disse tre kampene.

«Vi må vinne denne kampen i morgen, og det er målet vårt,» sa Flick. «Jeg tar 1-0, et mål, ingen innslupne mål, tre poeng. Det er et resultat vi kan leve med. Men det blir ingen enkel kamp.»

«Alle spillerne mine er spreke og friske. Vi er veldig fornøyde og har en veldig god atmosfære, og det vi likte spesielt på gårsdagens trening var den høye intensiteten,» sa han.

«Romania ønsker å spille fotball, bringe ballen fremover, de har holdt nullen i sine tre siste kamper. Så vi må ha den intensiteten for å legge press på dem.»

Related Videos

Leave a Comment