Home » Krigen i Ukraina live: +++ 02:12 Biden-regjeringen ber Kongressen om milliarder til Ukraina +++

Krigen i Ukraina live: +++ 02:12 Biden-regjeringen ber Kongressen om milliarder til Ukraina +++

by Russell Crowe

Krigen i Ukraina i live ticker
+++ 02:12 Biden-regjeringen ber Kongressen om milliarder til Ukraina +++

Den amerikanske regjeringen ber Kongressen om å godkjenne flere milliarder dollar i tilleggshjelp til Ukraina. – Kostnadene ville være ublu hvis Russlands president Vladimir Putin kunne ta kontroll over Ukraina og rykke frem til NATO-grensen, sa talspersonen for det nasjonale sikkerhetsrådet.

+++ 01:33 Scholz lover Zelenskyj ytterligere støtte +++
På et bilateralt møte i New York forsikret kansler Olaf Scholz den ukrainske presidenten Zelenskyj om Tysklands fortsatte støtte i den defensive krigen mot Russland. «Kansleren bekreftet sin permanente solidaritet med Ukraina,» forklarte regjeringens talsperson Steffen Hebestreit etter møtet mellom Scholz og Zelenskyj på sidelinjen av FNs generelle debatt. «Han understreket at Tyskland vil fortsette å støtte Ukraina i tett koordinering med sine europeiske og internasjonale partnere.» Scholz kunngjør også at neste konferanse om gjenoppbyggingen av Ukraina holdes i Berlin 11. juni 2024. En slik konferanse fant sted i London i juni i fjor.

+++ 00:42 Ukrainsk hær: Russiske fremskritt i øst avviste +++
Den ukrainske hæren hevder å avvise fremskritt fra russiske okkupasjonstropper på to viktige deler av fronten. Russiske enheter forsøkte å gjenerobre landsbyen Andriyivka nær Bakhmut i Donbass, tapt forrige uke. Han deler dette Generalstab i Kiev med. De lyktes imidlertid ikke. Bakhmut selv ble erobret av russerne etter måneder med kamper med store tap. I sin motoffensiv avanserte ukrainerne nord og sør for byen og la press på de russiske okkupantene. I Marjinka, i Donetsk-regionen, ble ti russiske fremstøt slått tilbake i løpet av dagen, ifølge kveldssituasjonsrapporten. Militær informasjon kan ikke verifiseres uavhengig.

+++ 23:58 Morawiecki: Polen leverer ikke lenger våpen til Ukraina +++
Polen ønsker ikke lenger å levere våpen til Ukraina og ønsker i stedet å konsentrere seg om å bevæpne sitt eget land. «Vi overfører ikke lenger våpen til Ukraina fordi vi bevæpner oss med de mest moderne våpnene,» sa Polens statsminister Mateusz Morawiecki på Polsat News. Denne uttalelsen kommer timer etter at Warszawa tilkalte den ukrainske ambassadøren for å protestere mot uttalelser fra Ukrainas president Volodymyr Zelenskiy i FN.

+++ 23:12 USA: «ATACMS-levering er ikke ekskludert» +++
Den amerikanske regjeringen mener det er mulig å levere langtrekkende ATACMS-kryssermissiler til Ukraina, men har foreløpig ikke tatt noen beslutning om dette, ifølge opplysninger fra Det hvite hus. Nasjonalt sikkerhetsråds kommunikasjonsdirektør John Kirby sa til journalister: «ATACMS er ikke utelukket. » Han ble spurt om USA allerede hadde bestemt seg for å svare på den ukrainske forespørselen og levere våpensystemet. «Vi fortsetter å ha diskusjoner her … om dette spesielle våpensystemet, men ingen avgjørelse er tatt ennå.»

Du kan lese mer om gårsdagens hendelser her.

Related Videos

Leave a Comment