Home » Kong Harald av Norge er syk igjen

Kong Harald av Norge er syk igjen

by Edvard Munch

Fra og med 12. september 2023, kl. 18.57.

Fortsatt bekymret for kong Harald V: det var først i mai at palasset kunngjorde bekymringsfulle nyheter: monarken måtte legges inn på sykehus for en infeksjon. Nå, fire måneder senere, må Harald sette ned farten igjen av helsemessige årsaker.

Dette er hva som skjedde med kong Harald av Norge

Som palasset annonserte er den norske kongen forkjølet og er derfor sykemeldt. Den kongelige trenger å slappe av de neste dagene, så et planlagt besøk i Skaun måtte avlyses på kort varsel.

Harald hadde egentlig planlagt å besøke alle 356 norske miljøer. Det har vært 338 så langt – en imponerende arbeidsmengde for 86-åringen. Kongens dårlige helse skapte overskrifter gjentatte ganger i to tiår.

Bekymring for kong Harald: hvordan er egentlig helsen hans?
Bilderettigheter: dpa

Kong Harald og hans helseproblemer

De sjokkerende resultatene de siste 20 årene: I 2003 ble kongen diagnostisert med blærekreft. I 2005 og 2020 fikk han satt inn en ny hjerteklaff. I løpet av julen 2019 kjempet den kongelige mot en virussykdom. Koronavirussykdom, kneoperasjoner og hjerteoperasjoner har også skapt problemer for monarken de siste tre årene.

Han forlater bare slottet med et ganghjelpemiddel. Da han ville besøke dronning Margrethe (hans første fetter) i Danmark i juni, snublet han og overrasket de rundt seg ved ufrivillig å knele. Men kongen holdt seg rolig og spøkte: «Jeg ser ut til å ha dyp beundring for deg. Han ser ikke ut til å ha blitt skadet etter fallet.

Under et statsbesøk falt kong Harald V for føttene til dronning Margrethe av Danmark.
Bilderettigheter: dpa

(Denne artikkelen ble først publisert 29.8.23.)

Lær mer om den norske kongefamilien

Dette temaet på agendaen:Den første | BRASHING | 29. august 2023 | 17:15

Related Videos

Leave a Comment