Home » Kina: Xpeng lanserer den elektriske varebilen X9

Kina: Xpeng lanserer den elektriske varebilen X9

by Edvard Munch

Xpeng blir den neste kinesiske produsenten som kommer med en elektrisk varebil til hjemmemarkedet fra og med senere i år. Denne vil ha modellnavnet Xpeng X9 og kommer i salg i år.

De første klare bildene og de viktigste tekniske dataene kommer nå fra godkjenningssøknaden sendt til det kinesiske departementet for industri og informasjonsteknologi (MIIT). Xpeng X9 er derfor nesten 5,30 meter lang, med en akselavstand på 3,16 meter. Minivanen tilbyr derfor nok plass til tre seterader, for totalt seks til syv seter.

Den elektriske varebilen er tilgjengelig i to versjoner med 235 kW forhjulsdrift eller firehjulsdrift med en ekstra 135 kW bakmotor. Eve Energys LFP-celler skal brukes i en av enmotorsversjonene, mens CALBs NMC-celler skal brukes i den andre forhjulsdrevne versjonen og den firehjulsdrevne versjonen. Ifølge tidligere rapporter er rekkevidden opptil 800 kilometer.

I følge den kinesiske portalen «Car News China» vil Stromer også være utstyrt med en Lidar-sensor i frontstøtfangeren. Dette fremgikk av tidligere publiserte bilder av Erlkönig.

X9 kommer på veiene senere i år og blir Xpengs syvende modell og den første i den nye X-serien. Tidligere Xpeng-modeller faller inn i P-serien for sedaner og G-serien for SUV-er.

Det er imidlertid uklart om X9 også kommer til Tyskland. Selskapet har foreløpig ikke kommentert om den elektriske varebilen også skal selges utenfor Kina. For bare noen dager siden ble det kjent at den kinesiske produsenten vil lansere produktet i Tyskland og fra neste år tilby P7- og G9-modellene her i landet. Den kinesiske produsenten er allerede representert i Danmark, Norge, Nederland og Sverige.
carnewschina.com, cnevpost.com

Related Videos

Leave a Comment