Home » Keeley Hawes kommer tilbake til scenen for første gang på ti år

Keeley Hawes kommer tilbake til scenen for første gang på ti år

by Liv Ullmann
  • Av Steven McIntosh
  • Underholdningsjournalist

Bildetekst,

Keeley Hawes dukket sist opp på scenen i Barking In Essex i 2013

Bodyguard og Line of Duty-stjernen Keeley Hawes kommer tilbake til scenen for første gang på et tiår med et nytt show på Londons Donmar Warehouse.

Hun vil dukke opp i verdenspremieren på Lucy Kirkwoods nye romantiske drama The Human Body sammen med The Morning Show-stjernen Jack Davenport.

Hawes fortalte BBC News at hun var «så spent på å være tilbake på scenen».

Produksjonen er en del av den siste sesongen for Donmars kunstneriske leder Michael Longhurst.

Sett i 1948, vil The Human Body se Hawes spille Iris Elcock, en fastlege og rådmann fra Arbeiderpartiet som jobber for å implementere Nye Bevans National Health Service Act og dens løfte om gratis helsetjenester for alle.

Men livet hun deler med mannen sin i Shropshire blir snudd på hodet av et tilfeldig møte med George Blythe (spilt av Davenport), en lokal gutt som har kommet seg til Hollywood.

Produksjonen, regissert av Longhurst og Ann Yee, vil spille på Donmar fra 16. februar til 13. april 2024.

Hawes sa: «Lucy Kirkwood har skapt en strålende, komplisert og utfordrende rolle i Iris, og stykket forteller en fantastisk øm og menneskelig historie på bakgrunn av et viktig øyeblikk i vårt lands historie.

«Jeg er så spent på å være tilbake på scenen, og spesielt på Donmar for Michael Longhursts svanesang som kunstnerisk leder.»

Davenports siste scenerolle var i 2006-produksjonen av Enemies, mens Hawes sist dukket opp på scenen i 2013 med stykket Barking In Essex.

Derimot, forlot produksjonen omtrent to uker før nedleggelsen, etter nyheten om at hun hadde kollidert med sin medstjerne Sheila Hancock. Hawes ble erstattet av understudy Rachel Marwood for de gjenværende showene.

Bildekilde, Getty bilder

Bildetekst,

Sherwood-stjernen Adeel Akhtar, som vant en Bafta tidligere i år, vil dukke opp i Tsjekhovs The Cherry Orchard

En ny versjon av Anton Chekhovs The Cherry Orchard blir en del av Longhursts siste sesong, etter fem svinger ved roret.

Produksjonen i full lengde, etter planen debutert 26. april, vil spille Sherwood-skuespilleren Adeel Akhtar og Homelands Nina Hoss.

Benedict Andrews skal regissere produksjonen av Tsjekhovs siste skuespill, som forteller historien om en russisk grunneier som er tvunget til å selge sin aristokratiske families eiendommer for å betale ned gjeld.

Som avslutning på sesongen er den europeiske premieren på Eboni Booth’s Primary Trust, regissert av Matthew Xia, etter off-Broadway-kjøringen tidligere i år.

Showet følger Kenneth, en mann i trettiårene som jobber i en liten bokhandel i delstaten New York. Men når butikken stenger, blir Kenneth tvunget til å forlate komfortsonen for å møte en verden han lenge har unngått.

I forkant av sin siste sesong sa Longhurst: «Det har vært et rent privilegium å drive Donmar Warehouse de siste fem årene. Det er ingen steder mer spesielt for meg enn auditoriet, øyeblikket før huset åpner.

«Den vibrerer av muligheter og venter på at en ny vegg av øyne og hjerter skal omfavne den. Et lite pust av ro i det som har vært en spennende reise gjennom en turbulent tid for vår bransje.

«Når jeg deler denne siste nye sesongen, som resonerer med revolusjon, feirer endring og kraften i fellesskapet – og som samler en utrolig samling av internasjonale artister og historier – vil jeg si takk til alle publikum, ansatte og artister du har delt denne reisen med meg og pusset opp rommet vårt. Jeg håper virkelig du liker showene.»

Tim Sheader, som for tiden driver Regent’s Park Open Air Theatre, tar over på Longhurst i mars.

Related Videos

Leave a Comment