Home » Julia Kink, skiskyttertalent: Det norske eventyret ble et vendepunkt

Julia Kink, skiskyttertalent: Det norske eventyret ble et vendepunkt

by Ashley Olsen

Den unge tyske håpefullen Julia Kink ryster for tiden opp i skiskytterscenen. Til nå har 19-åringen fulgt en uvanlig vei: Hun har bodd og studert i Norge i tre år. På Lillehammer hadde hun viktige opplevelser, som hun røper i dag.

I mars i fjor ble hun kåret til verdensmester i juniorskiskyting i både individuelle og stafettarrangementer. Ved det nylig avholdte tyske mesterskapet i Ruhpolding vant hun individuell sølv samt femteplass på sprinten og sjetteplass i jakten: Julia Kink har lenge vært et av de mest lovende talentene i tysk skiskyting. For kommende sesong er hun en del av C-laget og er derfor seedet til de to første juniorcupene.

Hjørnesteinen i denne raske utviklingen var hans beslutning om å flytte i en alder av 16 til en idrettsinternatskole i Lillehammer, Norge. «Jeg har alltid ønsket å reise til utlandet. Det ga helt mening, Norge er det perfekte stedet for skiskyting, spesielt Lillehammer. Du har alt der,» forklarte Kink i podcasten «Extrarunde».

Kink, som egentlig kommer fra langrenn og alltid har hatt problemer på skiskytebanen, tok til slutt sin avgjørelse i nord: «Det var bare i Norge jeg la alt inn i skiskyting».

«Vi ødela nesten oss selv uken før»

Hun hadde det til slutt «en fantastisk tid» på Lillehammer og lærte mye. En forskjell fra trening i Tyskland var at hun måtte utarbeide sine egne treningsplaner: «Det ga meg en god idé om kroppen min. Jeg synes det er veldig bra å tenke på det. Bortsett fra sport, ble jeg mye mer selvstendig.»

Hun hadde ikke på forhånd forventet at hun skulle klare å konkurrere med toppskiskyttere som Franziska Preuß i det tyske mesterskapet. «Vi ødela oss nesten på trening uken før. Jeg var ganske sliten. Jeg hadde ingen planer om det, men jeg gikk ganske avslappet inn i det,» forklarte Kink i «Extrarunde»-podcasten.

Imidlertid klarte hun å «opprettholde sin gode løpsform fra våren inn i den nye sesongen.» Den unge skiskytteren har også fått jobbe med problemene sine på skytebanen de siste årene.

Den fremtidige retningen for Julia Kinks reise har lenge vært klar: «Det store målet er definitivt OL.» Suksess i junior-VM var en «motivasjon», men hun vil ikke hvile på laurbærene.

Related Videos

Leave a Comment