Home » Intel-avtalen lokker det nederlandske selskapet Sioux til Magdeburg

Intel-avtalen lokker det nederlandske selskapet Sioux til Magdeburg

by Edvard Munch

av Sebastian Mantei, MDR SAXONY-ANHALT

Til: 12. juli 2023, 19:57

Det nederlandske selskapet Sioux Technologies planlegger en tomt i Barleben nær Magdeburg. Den amerikanske brikkeprodusenten Intel følger etter. Økonomidepartementet hilste vedtaket velkommen. Sioux Technologies samarbeider blant annet med selskapet ASML, som fremover skal levere maskiner for brikkeproduksjon til Intel.

Det er et fredelig bilde. Tre herrer i solen, smiler. Leon Giesen, sjefen for Sioux Technologies, står ved siden av den lokale ordføreren Frank Nase (CDU) og økonomiminister Sven Schulze (CDU). De møttes for to uker siden i Amsterdam for å forsegle grunnlaget for det nederlandske selskapets 14. hovedkvarter.

Nå står de foran Barleben rådhus og annonserer millionærsatsingen. For Barleben bør dette være den første delen av Intel-kaken. Kommunen har allerede tilstrekkelig plass til nederlenderne i teknologiparken Ostfalen. Mens arkeologer fortsatt graver ut Intel-området i det sørlige Magdeburg, vil Sioux Technologies starte i Barleben i oktober 2023, ifølge Sioux-sjef Leon Giesen. «Vi er avhengige av det høyteknologiske miljøet og er glade for å kunne starte her 1. oktober, før den store bølgen starter.»

Minister Schulze: Et lykketreff for Sachsen-Anhalt

økonomiminister Sven Schulze (CDU) beskrev avtalen som et lykketreff. Dette viser at Sachsen-Anhalt også er interessant for selskaper innen forsknings- og utviklingssektoren.

For i stedet for bare en arbeidsbenk, ønsker nederlenderne å bygge et forsknings- og utviklingssenter her. «Akkurat området vi ønsker å ha her, som er forskning og utvikling rundt Intel med mange andre selskaper som jobber sammen. Dette er virkelig en stor dag for Sachsen-Anhalt,» sier Schulze.

Dette er også en fordel for ungdom ved landets høgskoler og universiteter. Ministeren håper at de etter opplæringen vil kunne beholde dem i Sachsen-Anhalt med de bærekraftige arbeidsplassene som vil bli skapt.

Arbeid for opptil 300 fagarbeidere

Ifølge Leon Giesen ønsker Sioux Invester fra 20 til 30 millioner euro. Delstaten Sachsen-Anhalt bevilger rundt én million euro. Dette er den 14. lokasjonen til selskapet, som i første omgang har til hensikt å utvikle produkter for halvlederindustrien med 100 ansatte. Deretter vil det være over 300 fagarbeidere.

Selskapet regner også med gode forbindelser med universiteter i landet. «Her har de tekniske skolene, universitetene og myndighetene overbevist oss om at vi vil finne de rette menneskene til å videreutvikle Sioux og samarbeid med fremtidige selskaper innen Intel.»

Sioux Technologies: tett samarbeid med ASML

Selskapet gir Eindhoven utvikler og produserer de minste komponentene i nanoserien, som også brukes i litografiske maskiner Det nederlandske selskapet ASML bli brukt. Disse stiller ut oblatskivene som skal produseres i Magdeburg i fremtiden. Chipsen kuttes deretter fra oblatene. I tillegg til ASML inkluderer Sioux sine kunder også Zeiss og skanningelektronmikroskopprodusenten Thermo Fisher Scientific, alle selskaper som skal produsere produksjonsmaskinene til Intel i Magdeburg.

Mer informasjon om temaet bosetting

dpa, MDR (Annekathrin Queck)

Dette temaet i programmet:MDR SAXONY-ANHALT – Radio som oss | 11. juli 2023 | 19:00

Vis alt

Vis alt

Related Videos

Leave a Comment