Home » Hydrogen Stock: Hvordan Plug Power In the ASA stjeler showet

Hydrogen Stock: Hvordan Plug Power In the ASA stjeler showet

by Edvard Munch

Kjære leser,

Hydrogenaksjer regnes for tiden som en av de mest attraktive investeringene på børsen. EUs nye energistrategi REPowerEU har også spilt sin rolle i dette. Men hvis Nel ASA og Plug Power ønsker å annonsere neste hydrogenaksjerally, bør de «tenke stort». Dette gjelder spesielt Nel ASA. Du kan lese mer om dette i dagens Hydrogen Briefing-nyhetsbrev.

Først og fremst fakta: i går, onsdag, slapp den norske hydrogenspesialisten Nel ASA en uttalelse som inneholdt to gode nyheter. Fordi Nel ASA (rating oppdateres daglig) fikk to nye bestillinger. For eksempel mottok datterselskapet til Nel ASA Nel Hydrogen Fueling to «faste bestillinger» på «H2Station»-modulene.

I ASA: Hvor er de «store ordenene»?

Kunden er en europeisk kunde. Navnene ble ikke nevnt. Ordrene har en samlet verdi på over 3 millioner euro, het det avslutningsvis. Og så alt i alt er det litt tørt. Både når det gjelder innholdsdetaljer og ordrevolum, er det i hvert fall det som er tenoren i finansmediene.

For det er ganske forståelig at ledelsen i form av Christian Vinther, Regional Sales Manager i Nel Hydrogen Fueling, gleder seg over at Nel AS nå er vellykket involvert i hydrogenfyllestasjonsvirksomheten. Det forventes faktisk høyere ordre fra Nel Asa senest fra åpningen av elektrolyseanlegget på Herøya.

Kunngjøring

I ASA-aksjen: Vi trenger mer tillit

Ulike finansmedier påpeker dette, fordi de «store ordrene» alle ber om, ikke kommer ennå. Kanskje dukker det opp noe av Nel ASAs deltakelse på hydrogenkonferansen i Canada, som fortsatt pågår? Det vil være viktig for både ordre og verdivurderingen av Nel ASA på børsen.

Forresten: hvordan reagerer Nel ASA-aksjen på de rapporterte ordrene? Ikke positivt for øyeblikket, som rapportert av finansmedia. Nel ASA-aksjen falt tilbake til rødt torsdag morgen, sa han. Ordrenyhetene er kanskje ikke store nok til å vinne tilbake investortilliten. Du må kanskje være tålmodig.

Plug Power stjeler showet fra Nel ASA

Nels største konkurrent ASA blant de rene aktørene i hydrogensektoren har også annonsert en ny ordre nesten i «synkron fase» (Nebenwerte-Magazin): den amerikanske brenselcelleprodusenten Plug Power har returnert ordren for levering av en 10 MW elektrolyserenhet til det ungarske olje- og gasselskapet MOL.

I følge kunngjøringen er denne Plug Power elektrolyseenheten i stand til å produsere 1600 tonn hydrogen per år. Ved hjelp av Plug Powers elektrolyser skal et av de kraftigste produksjonsanleggene for grønt hydrogen bygges ved MOL-anlegget i Százhalombatta.

Bærekraftig energistyring takket være Plug Power

Dette bør også redusere karbonavtrykket til Donau-raffineriet. På lang sikt er selv helt utslippsfri mobilitet innenfor mulighetenes område, skriver børsmagasinet «Der Aktionär». Igangsetting er planlagt til 2023.

Kunngjøring

Få en gratis PDF-rapport om Nel ASA: Last ned her gratis

Gabriel Szabó, Executive Vice President for Downstream i MOL Group, understreket viktigheten av avtalen for selskapet hans: «Denne nye teknologien muliggjør lansering av grønn hydrogenproduksjon i Ungarn, Százhalombatta,» sa han. Dette gjør MOL Group til en av de viktigste aktørene innen bærekraftig energi i regionen.

Grønt hydrogen: «To kritiske spørsmål besvart»

Selvfølgelig visste Andy Marsh, administrerende direktør i Plug Powers, hvordan han skulle overvinne: «Grønt hydrogen er et svar på to kritiske spørsmål menneskeheten står overfor: klimaendringer og energiuavhengighet,» sa han. Og så fortsatte det som følger:

«Og mulighetene våre virker ubegrensede for å støtte trenden med å bringe grønt hydrogen til mer tradisjonelle industrielle hydrogenmarkeder rundt om i verden.» Så de er også glade for å la MOL-gruppen ta et stort steg videre og gjøre nybrottsarbeid for regionen.

Plugg Power share: ting blir bedre

Begynnelsen av utsagnet kan høres «typisk amerikansk», men for øyeblikket legger ikke Plug Power skjul på at det i tillegg til gode avtaler og lønnsomme avtaler, selvfølgelig! – ønsker å redde verden. Med andre ord: Når det gjelder den beste fortellingen for å markedsføre produktene dine, er Plug Power like foran Nel ASA.

Og hva gjør Plug Power-deling? Han viser seg på sin beste side igjen, i alle fall torsdag ettermiddag. For ifølge rapporten til finansportalen «Finanzen.net» var Plug Power-aksjen i hvert fall midlertidig et av dagens håp. Det gjenstår å se hvor lenge denne oppadgående trenden vil vare. Og selv om og i hvilken grad dette vil utløse et nytt prisoppgang.

Globalt kappløp for hydrogen

Det er noe annet i den ungarske Plug Power-avtalen som burde få Nel ASA til å tenke: med Plug Power har et amerikansk selskap utkonkurrert mulige europeiske kandidater for tildeling av kontrakten, som for eksempel Nel ASA og ITM Power. Dette understrekes av ulike observatører.

Det er imidlertid gode nyheter for investorer i hydrogenaksjer: Hydrorushet foregår ikke bare mellom selskaper, men også mellom land og regioner. Tyskland har en hydrogenstrategi. EU ønsker å fremme hydrogen og utvide kapasiteten ytterligere.

Hydrogenalderens begynnelse

USA satser på hydrogen. Canada ønsker å bli en «hydrogensupermakt». Australia har en hydrogenstrategi, det samme har Japan. Asia Pacific er der det alltid er når det kommer til nye teknologier: ivrige etter å komme i gang og klar til å gå inn i hurtigfeltet så tidlig som mulig. Og Midtøsten ser på hydrogen som den nye oljen.

Og det siste er kanskje den avgjørende indikasjonen på at hydrogenets tidsalder virkelig har begynt: fordi land ikke lenger kan stole på de naturlige forekomstene av råvarer på deres territorier. Global energipolitikk må uunngåelig endres.

Muligheten for nye hydrogenaktører

Hydrogenkappløpet er derfor også en kamp om de flinkeste hodene og de beste ideene. Selv om ingen vet hvem som er der i morgen. Teknologiledelse er ennå ikke bestemt. Behovet for løsninger og mulige anvendelser innen hydrogenfeltet er fortsatt stort og derfor en mulighet for bedrifter å få fotfeste i hydrogensektoren.

Kjøp, hold eller selg: din daterte Nel ASA-analyse 28/04 gir svaret:

Hvordan vil ASA utvikle seg nå? Er det verdt å gå inn eller bør investorer heller selge? Finn ut svarene på disse spørsmålene og hvorfor du må handle nå i den nåværende Nel ASA-analysen.

Related Videos

Leave a Comment