Home » Gen2 Energy Awards designkontrakt for to hydrogen

Gen2 Energy Awards designkontrakt for to hydrogen

by Edvard Munch

Den norske marinedesigneren Sirius Design & Integration har vunnet en kontrakt med det norske selskapet Gen2 Energy AS om å designe to spesialiserte skip for transport av store mengder komprimerte hydrogenbeholdere.

Gen2 containerskipene vil være cirka 190 meter lange og vil kunne frakte 500 40 fots containere.

«Skipene skal designes med sikte på å etterlate så lite klimaavtrykk som mulig. Bruk av hydrogen i skipsfremdriftssystemer vil være en del av designarbeidet. Skipets designarbeid er godt i gang,» sa han mandag. Gen2 Energy.

Gen2 Energy utvikler for tiden storskala produksjon av hydrogen i Mosjøen, Norge, og for å transportere dette hydrogenet til nordeuropeiske land, sies det at en sikker, effektiv og miljøvennlig metode for transport av store mengder containere med komprimert hydrogen vil være nødvendig.

– Frakt er et naturlig valg, men det er foreløpig ingen skip godkjent for å frakte store mengder (> 100) containere med komprimert hydrogengass, sa Gen2 Energy.

Sirius Design & Integration CCO Erik Haakonsholm: «Transportering av hydrogen er utfordrende, og vi er veldig glade for å være i forkant av teknologiutviklingen, som muliggjør kostnadseffektive, trygge og miljøvennlige logistikkløsninger. I samarbeid med Sirius D&Is team av eksperter er vi sikre på at vi vil nå våre fastsatte mål og vi vil være klare til å levere hydrogen til våre kunder når produksjonen vår starter, sier Jonas Meyer, administrerende direktør i Gen2 Energy.

«Vi har satt oss som mål å bidra til bærekraftige prosjekter og løsninger slik at våre kunder i internasjonal maritim og maritim sektor kan vokse på en trygg, miljøvennlig og lønnsom måte. Derfor er det svært gledelig at vår første kontrakt er et prosjekt av skip og en kunde med en grønn profil langs hele verdikjeden.»

I følge en pressemelding utstedt mandag, vil Sirius i tillegg til å inkludere viktige sikkerhetsaspekter også utvikle et energieffektivt skip som kan operere på nullutslippsdrivstoff.

Gen2 Energy hevdet å ha brukt, i samarbeid med DNV og HYEX Safety, en risikobasert tilnærmingsmetode for å identifisere designkrav og anbefalinger, med det endelige målet å oppnå en prinsippgodkjenning (AiP), for et spesialisert containerskip som er i stand til å transportere trygt. en større mengde hydrogenbeholdere per forsendelse.

Selskapet delte ikke informasjon om byggestart eller forventede leveringsdatoer for de to hydrogenbeholderskipene. Bedriftsinformasjonsdelen på LinkedIn lyder:«Gen2 Energy er dedikert til å utvikle, bygge, kontrollere og administrere en integrert verdikjede for grønt hydrogen innen 2024.«

Related Videos

Leave a Comment