Home » Fondsgiganten Schroders forsterker den kollapsede solgruppen Toucan | Økonomiske nyheter

Fondsgiganten Schroders forsterker den kollapsede solgruppen Toucan | Økonomiske nyheter

by Siv Jensen

Schroders Greencoat er favoritten til å kjøpe Toucan Energy etter at det kollapset i administrasjonen for et år siden, forstår Sky News.

Fra Mark Kleinman, byredaktør @MarkKleinmanSky


Søndag 12. november 2023 kl. 17.57, Storbritannia

En infrastrukturinvestor eid av Schroders, fondsforvaltningsgiganten, er i polposisjon til å kjøpe en solcellegårdsoperatør som mottok hundrevis av millioner pund fra en skandalerammet lokal myndighet.

Sky News mener Schroders Greencoat har blitt den viktigste konkurrenten til å overta Toucan Energy, som gikk i administrasjon for nøyaktig et år siden.

Det var uklart denne helgen om Schroders Greencoat hadde formell eksklusivitet til å kjøpe porteføljen med mer enn 50 solcelleparker.

Dette er en begrenset versjon av historien, så dessverre er ikke dette innholdet tilgjengelig.

Åpne fullversjonen

Interpath Advisory, som har tilsyn med den administrative prosessen, har utnevnt KPMG – regnskapsfirmaet det kom fra – til å administrere auksjonen.

Andre budgivere inntil nylig inkluderte GLIL og CKI, den Hong Kong-baserte infrastrukturgiganten.

Tucanos kollaps kom senere Thurrock Council hadde investert mer enn 650 millioner pund i sektoren for en periode på fire år.

Selv om den lokale myndigheten vil motta en betydelig refusjon fra salget av solcelleanleggene, kan sammenbruddet av Toucan koste skattebetalerne titalls eller til og med hundrevis av millioner pund.

Thurrocks økonomiske uhell gjenspeiler de fra andre styrer som har investert i skjebnesvangre private selskaper, inkludert et betydelig antall i energisektoren.Bilde:
Bilde av Thurrock Borough: Google Street View

Tidsplanen for å fullføre avtalen var også uklar.

En talsperson for Schroders nektet å kommentere.

Related Videos

Leave a Comment