Home » VAR: Manchester City-straff mot Chelsea, Eberechi Eze-dykk, fouls av Mahmoud Dahoud og Wataru Endo blant diskusjonstemaene | Fotballnyheter

VAR: Manchester City-straff mot Chelsea, Eberechi Eze-dykk, fouls av Mahmoud Dahoud og Wataru Endo blant diskusjonstemaene | Fotballnyheter

by Roald Amundsen

VAR ble diskutert igjen med store samtaler mot Chelsea, Crystal Palace, Brighton og Liverpool; ; se tidligere Premier League-dommer Dermot Gallagher bryte ned helgens diskusjonspunkter for dommere på Ref Watch, direkte på Sky Sports News mandag morgen kl. 11.30


19.47, Storbritannia, søndag 12. november 2023

VAR inntok nok en gang sentrum i nok en spennende Premier League-helg, med voldelige taklinger som var ustraffede og kontroversielle straffer.

Chelsea og Manchester Citys spennende 4-4 uavgjort på Stamford Bridge begynte med en kontroversiell straffe som ble tildelt for en feil på Erling Haaland av Marc Cucurella.

I mellomtiden valgte VAR å ikke gi Liverpools Wataru Endo rødt kort for en høy utfordring på Brentford-kaptein Christian Norgaard, mens Brightons Mahmoud Dahoud ble utvist for en felling i Seagulls» 1-1-uavgjort mot Sheffield United.

Sky Sports ta en titt på hvert eneste snakk fra denne helgen…

Manchester Citys «myke» straffe

Midtveis i første halvdel av Chelseas kamp mot Manchester City, tildelte Anthony Taylor City en straffe etter at Cucurella sa at han hadde dratt Haalands skjorte i området. Avgjørelsen gikk til VAR, som opprettholdt Taylors oppfordring.

Reagerte på pausen, Sky Sports Pundit Micah Richards sa: «Det er mykt og Chelsea-fans vil føle seg fornærmet, men det er ikke en klar og åpenbar feil.

«Når Cucurella først legger armen på Haaland, er det greit. Men så fortsetter det. Og gitt at det ble gitt på banen, tror jeg ikke det er en klar og åpenbar feil. Da må VAR gi straffen.»

Jamie Carragher analyserte hva som skjedde etter kampen og la til: «Jeg følte medfølelse for Cucurella. Det er ingen tvil om at han starter med å holde ut mot Haaland. Vi har alle vært der som forsvarere. Men Haaland kaster ham ikke ut på banen. » etasje, men bruke sin makt.

«Jeg kan forstå hvorfor VAR ikke snudde situasjonen, men jeg syntes synd på ham, kanskje som forsvarer i den situasjonen. De gjorde begge det samme.»

De Zerbi: Jeg liker ikke de fleste engelske dommere

Brighton-manager Roberto De Zerbi innrømmet at han ikke liker «80% av engelske dommere» etter at laget hans spilte 1-1 mot Sheffield United.

Seagulls vant 1-0 da Mahmoud Dahoud ble utvist for et utilsiktet stempel på Blades midtbanespiller Ben Osborn.

United utlignet tre kamper fem minutter senere, og De Zerbi fikk gult kort av dommer John Brooks for sin oppførsel på sidelinjen.

De Zerbi sa at avgjørelsen om å utvise Dahoud var den riktige i henhold til reglene, men han hadde en generell klage på VAR-dommerstandarder på grunn av «oppførselen» til dommerne.

«Jeg er ærlig og tydelig. Jeg liker ikke 80 % av engelske dommere,» sa De Zerbi etter kampen.

«Det er ikke noe nytt. Jeg liker dem ikke. Jeg liker ikke oppførselen deres på banen. Jeg må bare tenke på spillerne mine. Det er ikke min jobb. Jeg aksepterer alt.

«Nå jobber jeg i England og snakker bare om disse dommerne. Det er ikke riktig hvis jeg snakker om andre dommere.

«England er det eneste landet der det er VAR, og du er ikke sikker på om avgjørelsen er riktig. I andre land må du være 100% sikker. I England, nei. Jeg kan ikke forstå.»

Frank ryker da Liverpools Endo slipper et rødt kort

Da Liverpool ledet 1-0 mot Brentford på Anfield i andre omgang, ble Wataru Endos utfordring på Brentford-midtbanespiller Christian Norgaard anmeldt av VAR.

Dommer Paul Tierney begikk ikke engang en feil da Endo taklet Norgaard i det 54. minutt, selv om VAR Stuart Atwell forsinket gjenstarten av spillet for å vurdere utfordringen.

Atwell holdt seg til Tierneys opprinnelige avgjørelse og Endo slapp unna ytterligere straff.

Som en reaksjon på hendelsen sa Brentford-manager Thomas Frank at Liverpool-midtbanespilleren burde ha fått rødt kort basert på tidligere hendelser med rødt kort, inkludert Curtis Jones» røde for Liverpool på Tottenham og utvisning av Marcus Rashford mot FC København forrige uke.

«Etter min mening var det først og fremst en klar feil og et gult kort på banen,» sa Frank Sky Sports etter kampen. «Men i gamle dager, og jeg er ikke så gammel, men la oss si for fem år siden, var det aldri et rødt. Et gult sannsynligvis på banen, men i disse dager med VAR og måten de dømmes på, så tror jeg være rød.

«Hvis du ser på slow motion-opptakene du bruker, så er piggene på benet hans tydelige, og han går definitivt over ballen for hardt, Endo på Christian. Og så kan du se på de fire blodmerkene på benet hans! Med det i tankene, jeg vil bare ha konsistens.

«Disse eksemplene som jeg gir nå, synes jeg ikke skal være røde kort. Men slik det er nå, så er de definitivt røde.

«Curtis Jones mot Tottenham, Rashford mot FC København, Josh Dasilva en for oss mot Newcastle og så dette, hvis dette er nivået de vil sette ham på, så er det rødt.»

Skulle Eze ha vunnet en straffe til?

Eberechi Eze hadde allerede tjent en tidlig straffe for Crystal Palace i deres 3-2 hjemmetap mot Everton, men med stillingen 1-1 falt den engelske landslagsspilleren igjen for Jarrad Branthwaites utfordring i første omgang.

Eze ble dømt for dykking av dommeren, noe Crystal Palace-manager Roy Hodgson bestrider sterkt.

«Eberechi simulerer ikke. Om det var en straffe eller ikke vet jeg ikke, men det var ikke en simulering,» sa Hodgson etter kampen. «Vi ser ikke ut til å like det grå, enten er det en straff eller det er en simulering. Men i virkeligheten er det kanskje ingen av delene.»

Som en reaksjon på hendelsen direkte sa Sky Sports-ekspert Sue Smith: «Vi trodde det skulle bli nok en straff for Palace. Eze er så skarp. Jeg har sett ham noen ganger, og jeg er fortsatt ikke sikker. Dommeren umiddelbart kalte det som en simuleringshandling.»

Tidligere Premier League-dommer Mike Dean la til: «Branthwaite viser benet og Eze prøver å sparke det. Fair play til dommeren, det er bare hans fjerde Premier League-kamp.»

På spørsmål om hendelsen selv, sa Eze: «Vi kunne ha innrømmet det, men enda viktigere, jeg føler at vi burde tatt sjansene våre, så jeg er mer fokusert på det.»

Se tidligere Premier League-dommer Dermot Gallagher bryte ned helgens diskusjonspunkter for dommere på Ref Watch, direkte på Sky Sports News mandag morgen klokken 11.30.

Related Videos

Leave a Comment