Home » Emma Hayes blir den best betalte kvinnelige treneren i verden

Emma Hayes blir den best betalte kvinnelige treneren i verden

by Liv Ullmann

– Jeg bar Chelsea-merket med stolthet og jeg håper jeg gjorde fansen stolt. Nå håper jeg å bringe flere titler til laget denne sesongen, akkurat som jeg har gjort de siste årene, sa Hayes til Chelsea TV-kanal.

Åpenbaringens øyeblikk traff England som en bombe. En halvtime etter at Chelsea slo Aston Villa 6-0 i WSL Women’s Super League, kunngjorde klubben i en uttalelse at sesongen 2023/24 blir Emma Hayes siste i Chelsea.

«Emma var en av de største pådriverne for endring i kvinnefotballen. Ingen kan måle seg med det hun oppnådde i Chelsea, og hennes bedrifter vil leve for alltid i klubbens historie.»uttrykte Chelseas sportsdirektører Laurence Stewart og Paul Winstanley.

Emma Hayes er en av de mest innflytelsesrike managerne i kvinnefotballen, og årene hennes i Chelsea var enormt vellykkede. Hayes overtok Chelseas managerrolle i 2012 og har siden radikalt forvandlet klubben og forvandlet Chelsea til den vinnermaskinen de er i dag. Chelsea, som nå har svenskene Zecira Musovic og Johanna Rytting Kaneryd i sin stjernespekkede tropp, vant seks ligatitler og fem FA-cuptitler under Hayes.

Hayes forklarer til Chelsea TV at beslutningen om å forlate fotballklubben var drevet av et ønske om å tilbringe mer tid med familien.

– Jeg har vært her i tolv år og jeg har viet livet mitt til dette. Jeg kjører her seks dager i uken, fire timer tur/retur, og jeg har en femåring som trenger mer av moren sin. Familien er viktig og avgjørelsen var min. Som trener på toppnivå må man også prestere på høyeste nivå, og med de kravene jeg stiller til meg selv er intet mindre enn det beste akseptabelt. Å opprettholde det nivået, dag etter dag, krever enormt mye arbeid, sier han.

Onsdag kom en offisiell bekreftelse på at Hayes blir ny kaptein for det amerikanske landslaget ved sesongslutt.

– Det er en stor ære å få muligheten til å være kaptein for det mest fantastiske landslaget i fotballens historie, sier Hayes.

Hayes, som i sin nye rolle blir den best betalte treneren i kvinnefotballen, står nå overfor en tøff utfordring for å overvinne verdensmesterne i USA. Vlatko Andonovski trakk seg som kaptein for landslaget etter VM-fiaskoen, tidenes verste for USA, da de ble slått ut i 16-delsfinalen etter straffedramaet mot Sverige. Hayes tar nå kontrollen mens USA går gjennom et generasjonsskifte – der store spillere som Megan Rapinoe og Julie Ertz har trukket seg tilbake – mens yngre talenter, som Sophia Smith og Trinity Rodman, er klare til å ta på seg mer ansvar.

– Jeg vet det krever mye arbeid for å nå målet vårt om å konsekvent vinne på høyeste nivå, sier han.

Før hun setter tennene i internasjonal fotball, er Hayes imidlertid fast bestemt på å forlate Chelsea med flagget vaiende og med flere titler.

Den eneste utmerkelsen som så langt har unngått Hayes i Chelsea er Champions League-tittelen. De kom nær i 2021, da Chelsea kom til finalen, men gikk på et tungt tap, 0–4, mot Barcelona på Gamla Ullevi i Gøteborg. Hayes har fortsatt en sjanse til å få tak i det etterlengtede trofeet denne sesongen – selv om hun selv påpeker at det ikke er tomrom i hennes ellers velfylte troféskap og at hun faktisk har en medalje fra 2007 da hun var assistent. L Vic Akers» trener vant UEFA-cupen for kvinner, forløperen til dagens Champions League, med Arsenal.

– Jeg har allerede vunnet Champions League og det betydde mye for meg, så det mangler ikke noe i troféskapet mitt. Medaljene henger der: en gull og en sølv. Selvfølgelig vil jeg gjerne vinne Champions League med Chelsea, men det mangler ingenting i livet mitt, sa Hayes nylig.

Latvia – Kroatia

Etter doble tap i landskampen i oktober, mot Tyrkia og Wales, er Kroatia under press for å møte Latvia på bortebane. Kroatia, som vant bronse i VM i fjor, ligger nå på tredjeplass i gruppe D etter å ha glidd bak Tyrkia og Wales og kan derfor vinne sine gjenværende kamper mot Latvia og Armenia.

Lørdag 18.00, Viasat Sport Premium

Brighton-Arsenal

Arsenal har hatt en vanskelig start på WSL-sesongen, men Jonas Eidevalls lag befinner seg fortsatt på andreplass på tabellen bak Chelsea. Nylig befant Arsenal seg 0-2 under på Leicester City, men snudde for å vinne med en enorm 6-2 andre omgang, etter mål fra Lina Hurtig og Stina Blackstenius. Nå venter Brighton borte.

Søndag 15.00, Viasat Sport Premium

Manchester United-Manchester City

Det er et derby i Manchester, der tredjeplasserte United møter City på sjetteplass. Kampen spilles på Old Trafford, hvor Manchester United regner med å slå fjorårets tilskuerrekord – 30.196 mot Aston Villa – med en jordskredsseier. I skrivende stund er det allerede solgt over 40.000 billetter til det spennende derbyet.

Søndag 17.30, TV10

LES OGSÅ: Blir Roony Bardghji Sveriges neste superstjerne?

LES OGSÅ: Gigantiske multinasjonale selskaper tegner kartet over verdensfotballen på nytt

LES OGSÅ: Supertalentet Lamine Yamal rost av Barcelona-trener

Vil du vite mer om hvordan fastlege jobber med kvalitetsjournalistikk? Les våre etiske regler Her.

Related Videos

Leave a Comment