Home » Drapsrettssak med pil og bue i Norge

Drapsrettssak med pil og bue i Norge

by Edvard Munch

Ved starten av rettssaken for det femdobbelte drapet i Kongsberg i oktober i fjor, tilsto tiltalte forbrytelsen.

Det meldte norsk radio onsdag. Utstyrt med bue, piler og våpen med blader, drepte 38-åringen fem mennesker i den lille byen og skadet tre. Alle de døde ble knivstukket, sa politiet, de fleste i hjemmene deres. Blant de døde var en etnisk tysker. I tillegg skal mannen ha kastet en kniv mot tre politifolk.

Under rettssaken begrunnet mannen sine handlinger med et ønske om å bli gjenfødt. «Jeg hadde ideen om at for å bli gjenfødt på et godt sted, måtte jeg drepe,» sa han.

Statsadvokaten krever at mannen plasseres på psykiatrisk institusjon. – Etter sakkyndiges oppfatning har tiltalte lidd av paranoid schizofreni siden 2007, sa aktor. Han var også psykisk syk under handlingen i midten av oktober og hadde derfor dårlig helse.

I rettssalen spilte påtalemyndigheten av opptak fra en overvåkingsvideo som viser angriperen skyte kunder med pil og bue i et supermarked. En kunde hadde holdt seg i garasjen til supermarkedet og varslet nødanropet. «Skjul, skjul!» sa han til en annen klient under samtalen, et opptak av samtalen ble vist. «Han prøvde å skyte meg!» sa en kvinne som også ringte 911 i desperasjon.

Sikre deg nå: Vi tilbyr deg 1 måned WK+ gratis!

Related Videos

Leave a Comment