Home » Det var det ? Norsk ferge i nød, driften innstilt

Det var det ? Norsk ferge i nød, driften innstilt

by Russell Crowe

Det var med stor glede og hemmelig håp at fergelinjen Cuxhaven-Kristiansand med fergen «Romantika» ble innviet 20. april. Selv om det var klart fra starten av at dette ville være et mellomspill før skipet flyttet til sin nye tyske havn i Emden, var det i bakhodet et håp om at Cuxhaven kunne «innføre som en terminal».

Skipet «Romantika» ligger til kai i Emden

Men Groningen-selskapet, som feiret lanseringen i Cuxhaven med en mottakelse, havnet i økonomiske vanskeligheter. Onsdag ettermiddag ble det kjent at rederiet ville være insolvent. Reisen til Kristiansand i Sør-Norge er for tiden innstilt. Skipet er nå i Emden.

Før flyttingen til Cuxhaven var fergelinjen mellom Eemshaven/Nederland og Kristiansand vellykket etablert. Da det ikke var mer plass i havnen og Emden ennå ikke var klar, kom Cuxhaven inn i bildet.Det er klart at de økonomiske konsekvensene av de kansellerte avgangene fra Eemshaven i begynnelsen av året har satt selskapet under press på grunn av kanselleringer, uforutsigbare kostnader og i utgangspunktet forsiktig bookingadferd.

HNL kan ikke erstatte økonomiske tap

Etter gjenopptakelsen av rutetrafikken fra Cuxhaven og senere fra Emden, ser rederiet på fremtiden med håp. Det var imidlertid ikke nok tid til å absorbere de økonomiske tapene.

Ifølge opplysninger publisert av Holland Norway Lines på sin hjemmeside, søkte den onsdag morgen retten om betalingsstans. Billettsalget har stoppet. Skipet seiler foreløpig ikke og returnerer ikke til Kristiansand på nåværende tidspunkt. Alle 400 ansatte i Groningen, Kristiansand og om bord ble informert onsdag.

«Romantika» startet med et smell

Som rederiet også melder, anslås rundt 400.000 passasjerer å ha brukt fergesambandet siden lanseringen i 2022. Dette har ført til en virvelvindende start for det unge rederiet – fra oppstart til et selskap med 400 ansatte. Slik beskrev administrerende direktør Morten G. Aggvin det under den første samtalen i Cuxhaven: For bare et år siden lanserte selskapet den første direkteforbindelsen over Nordsjøen fra Eemshaven (Nederland).Bas i Kristiansand i Sør-Norge – med bookingtall. som direkte eksploderte, noe som resulterte i enorm økonomisk suksess. Nå kom brått stoppet.

Passasjerer er strandet

Passasjerer som er strandet i Emden anbefales, via informasjonen på hjemmesiden, å bytte til Color Line- og Fjord Line-fergene eller å søke etter flyreiser for hjemreisen, selvfølgelig for egen regning. Det ville også være umulig å returnere om bord bare for å overnatte. Fraktselskapet gir ingen informasjon om refusjonsmuligheter. Hun råder passasjerene til å sjekke forsikringen.

Related Videos

Leave a Comment