Home » To forlag investerer sammen i unge lesere

To forlag investerer sammen i unge lesere

by Liv Ullmann

På Bokmessen i Göteborg, som åpner torsdag, lanseres et nytt kristent initiativ dedikert til barnebøker: Barnas Kristne Bokklubb.

– Det skal være enkelt å gi Jesus til barn, sier Emmanuel Hyllerud i Hyllerud forlag, som står bak denne satsingen sammen med Pärlan forlag.

Nyheter

· Publisert kl. 14.00 1. oktober 2023

Begge forlagene håper satsingen vil gi gjenklang hos yngre generasjoner og lokke dem til å lese mer.

– Vi ser at barn i Sverige trenger å lese mer. Med tanke på all tiden man bruker foran en skjerm, blir lesing et stort behov. Vi må hjelpe og oppmuntre barn til å finne måter å lese på, sier Emmanuel Hyllerud i dag i Världen.

– En annen del av satsingen vår er å kunne overføre den kristne troen til barn. Bøker er et flott verktøy der,

At lanseringen av den nye barnebokklubben faller sammen med bokmessen er ingen tilfeldighet, understreker Emmanuel Hyllerud.

– Det er en bevisst beslutning. Vi har planlagt dette i seks måneder. Bokmessen er en feiring i bokverdenen og nå skal forlaget vårt være med for første gang. Det ser stort og spennende ut.

En kristen barnebokklubb er ikke noe nytt i Sverige. Historisk har det derimot vært mange kristne bokklubber rettet mot unge mennesker.

– Det er to formål med vårt nye samarbeid. Dels handler det om å få barn til å utvikle sitt eget forhold til Jesus ved hjelp av bøker i form av bibelfortellinger og trosbyggende bøker, og dels ønsker vi å få barn til å lese mer.

Related Videos

Leave a Comment