Home » Det ryktes fortsatt at Mercedes-motoren inneholder triks

Det ryktes fortsatt at Mercedes-motoren inneholder triks

by Liv Ullmann

Det er Tysklands Deutsche Umwelthilfe (DUH) som publiserte via en informant et hemmelig dokument utstedt av den tyske transportmyndigheten Kraftfahrt-Bundesamt (KBA). Dette er OM642 dieselmotoren fra Mercedes E 350 BlueTec som inneholder ulovlige avstengningsenheter som manipulerer utslippsverdier i ulike situasjoner. Motoren, som er av typen Euro 6 og finnes i flere modeller enn E-klassen, ville inneholde tre forskjellige ikke-tillatte avstengningsenheter som reagerer på omgivelsestemperaturen, motorens driftstemperatur ved start og temperaturmengden av AdBlue konsumert.

Mercedes hadde frist til 7. juli 2023 på å reparere motoren, men dette skjedde ikke, og derfor ble det gitt en utvidet frist, selv om det er uklart hvor mye.
Ifølge nyhetsbyrået Reuters Mercedes har annonsert at de samarbeider fullt ut med KBA og at de mener de allerede har utviklet den nødvendige teknologien for å rette opp jukset via programvareoppdateringer.
Hvis det ikke iverksettes tiltak, kan berørte modeller få kjøreforbud

Det er ikke første gang Mercedes OM642-dieselmotoren blir anklaget for juks. Mer nylig, i november 2021, ble motoren sagt å inneholde åtte forskjellige ulovlige arrestere.

Om noen dager er det åtte år siden Volkswagen-konsernet ble oppdaget å ha jukset utslippene fra rundt elleve millioner dieselbiler over hele verden, et fenomen kjent i daglig tale som Dieselgate. Deretter ble mange biler og motorer målt og undersøkt for utslippssvindel.
Siden 2015 har overgangen til elbiler skutt betydelig fart, ikke minst ved at Volkswagen og Mercedes har investert store pengesummer i elektrisk drift.

FOR Å VITE MER: Så vakker er den nye Mercedes E-Klasse

Related Videos

Leave a Comment