Home » Det nye rømningssystemet kan bety forskjellen mellom liv og død for sunkne ubåter

Det nye rømningssystemet kan bety forskjellen mellom liv og død for sunkne ubåter

by Edvard Munch

Et nytt rømningssystem under vann kan bety forskjellen mellom liv og død for sjømenn som er fanget under vann, avslørte Royal Navy.

NATO Submarine Rescue System (NSRS), som eies i fellesskap av Storbritannia, Frankrike og Norge, forventes å redusere de «viktige timene» for redningsoppdrag.

Han er i stand til å dykke ned i en ubåt i nød, legge til kai med rømningsluker og utføre en evakuering. Den er designet for å transporteres hvor som helst i verden innen 72 timer.

Til nå var det mest tidkrevende elementet i ethvert oppdrag behovet for å sveise dekompresjonskammeret til et redningsskip.

Nylige eksperimenter i Østersjøen og Liverpool Bay har perfeksjonert et nytt dokkingsystem som vil tillate mye raskere handling.

Britiske ubåtfarere sa at det nye systemet ga dem «mye komfort». I tilfelle en katastrofal ulykke, «vi vet at den er der, den fungerer og de kommer til å redde oss,» sa en.

NSRS er plassert ved Royal Navy’s Faslane ubåtbase i Skottland.

Hvordan fungerer systemet?

Systemet består av tre elementer: et fjernstyrt skip for å finne en påkjørt ubåt og fjerne rusk fra tilgangsluken; Nemo, en pilotert miniatyrubåt med plass til å redde 15 ubåter om gangen; og en overflate «overføring under trykk»-montasje.

Related Videos

Leave a Comment