Home » Den afghanske stjernen legger opp under T20-VM

Den afghanske stjernen legger opp under T20-VM

by Russell Crowe

Tidligere Afghanistan-kaptein Asghar Afghan sa at ICC T20-VM-kampen for menn mot Namibia på søndag vil være hans siste.

Afghan, 33, har representert Afghanistan i 114 ODI og seks tester, og hvis han spiller kampen på søndag, vil han være med i 75 T20I. Bare Mohammad Nabi har spilt flere landskamper for landet.

Med 4215 løp så langt i alle formater, er han den tredje beste scoreren gjennom tidene.

Afghan kunngjorde nyhetene i en video på sosiale medier på tampen av datoen. Dette ble bekreftet av Afghanistan Cricket Board i en uttalelse på sosiale medier som sa: «Den tidligere Afghanistan-kaptein Asghar Afghan, som har den høyeste seiersrekke som kaptein i T20-landskamper, overgår den indiske legenden MS Dhoni med en seier til, han bestemmer seg for å si farvel med alle cricket-formater i den tredje kampen i Afghanistan mot Namibia.

«[ACB] ønsker velkommen og respekterer hans beslutning, uttrykker takknemlighet for hans tjenester til landet. Det vil kreve mye hardt arbeid for unge afghanske cricketspillere å fylle skoene sine.»

video
cwc19
17. mars 16

Asghar du er med «Stanikzai Hop»-skuddet!

Etter å ha spilt i U17 for Afghanistan, fikk Afghanistan sin seniordebut i 2004. De har siden vært et sentralt medlem av den afghanske troppen som har hatt en voldsom oppgang fra divisjon 5 i 2008 til et verdensmesterskap. med over 50 spillere i 2015 og bli en full medlemsnasjon i 2018.

Afghan ble skipper for 115 av kampene han spilte, inkludert landets første prøve. Han var kaptein i 52 T20I og kjørte inn 42 seire, og satte ham en foran MS Dhoni, som vant 41 av de 72 kampene han ledet.

Han trekker seg med et århundre i både ODI og testing, etter å ha scoret 164 i den første omgangen mot Zimbabwe i Abu Dhabi tidligere i år.

video
cwc19
08 mars 16

Kampens helt – Asghar Stanikzai

Kampens helt – Asghar Stanikzai

Mer følger…

Related Videos

Leave a Comment