Home » Brudd på databeskyttelse: 1 million dollar i bot mot Tiktok – ZDFheute

Brudd på databeskyttelse: 1 million dollar i bot mot Tiktok – ZDFheute

by Russell Crowe

Den populære videotjenesten TikTok har blitt bøtelagt €345 millioner av irske databeskyttelsesmyndigheter. Utløseren var en etterforskning av behandlingen av brukerdata til mindreårige fra slutten av juli til slutten av desember 2020, slik den irske datatilsynet annonserte fredag.

Dette var spesifikt knyttet til visse plattforminnstillinger og aldersbekreftelse under registrering. Blant annet var standardinnstillingen at innlegg som videoer fra brukere i alderen 13 til 17 som standard kunne publiseres slik at alle kunne se. Kommentarfunksjonen i profiler var også tilgjengelig for alle andre brukere som standard.

Flere og flere politikere prøver å vinne over unge velgere, spesielt på TikTok-plattformen.

2. juni 2023 | 02:18 minutter


I sitt svar understreket TikTok at undersøkelsesresultatene hovedsakelig gjaldt parametere som var gyldige for tre år siden. «Og de fleste av disse funnene er ikke lenger relevante på grunn av tiltak vi iverksatte før etterforskningen startet.» Dette betyr at alle kontoer for brukere under 16 er satt til private som standard.

I tillegg til boten ble TikTok bedt om å bringe databehandling i samsvar med den europeiske generelle databeskyttelsesforordningen (GDPR) innen tre måneder. Den rekordhøye GDPR-boten på €1,2 milliarder ble pålagt Facebook-gruppen Meta i mai.

USA truer med å forby TikTok. På ZDFheute live forklarer eksperter kampen om innflytelse og algoritmer.

23. mars 2023 | 38:36 minutter


TikTok flytter europeiske brukerdata til et nytt datasenter i Irland. Et annet datasenter i Irland og ett i Norge er under bygging. Innen utgangen av 2024 vil europeiske brukerdata bli overført og lagret der som standard.

TikTok ønsker å få tillit i Europa med planen kalt «Project Clover». Videoappen inntar en vanskelig politisk posisjon i Vesten fordi den eies av det kinesiske selskapet Bytedance. EU-kommisjonen og flere europeiske regjeringer har forbudt bruk av applikasjonen på sine ansattes arbeidsmobiler. Med «Project Clover» ønsker TikTok å sikre at tilgangen til personopplysningene til europeiske brukere er strengt regulert og gjennomsiktig.

Related Videos

Leave a Comment