Home » Årsdagen for kong Carl Gustafs trone: privat middag i residensen

Årsdagen for kong Carl Gustafs trone: privat middag i residensen

by Edvard Munch

For å sparke i gang femtiårsjubileet for tronen, inviterte kong Carl Gustaf (77) og dronning Silvia (79) til en privat middag torsdag kveld i deres residens, Drottningholm slott. I tillegg til barna til kongeparet og deres familier, var også kongefamiliene i Danmark og Norge med begge generasjoner, det vil si kongegenerasjonen og tronfølgerens generasjon, invitert.

Glomex leverandørannonsering avvist via samtykkeleverandør

Fargeglimt foran Drottningholm Slott

Fotografer foran slottet ble overrakt et fargerikt bilde, da mange av kvinnene på middagen hadde på seg signalfarger. Kronprinsesse Victoria (46) dukket opp på armen til ektemannen prins Daniel (50) i en en-skulder aftenkjole med en stor stoffblomst på skulderen i knall oransje. Victorias svigerinne, kona til prins Carl Philip (44), prinsesse Sofia (38), var ikke mindre merkbar i den krøllete rosa kjolen. Et tredje medlem av den fargede gruppen var Victoria og Daniels datter, prinsesse Estelle (11). Den overraskende høye elleveåringen hadde valgt en mosegrønn tyllkjole.

For den glade anledningen valgte dronningen en elegant nakenfarget kjole med glitrende applikasjoner på toppen. Hans andre datter, prinsesse Madeleine (41), hadde på seg en lilla kjole dekorert med blomster. Ektemannen Chris O’Neill (49) og de andre mennene hadde mørke dresser med hvite skjorter og svarte sløyfer. Og de kongelige gjestene kledde seg også ut: Kronprinsesse Mary av Danmark (51) hadde sort-hvitt og dronning Margrethe av Danmark (83) i pastellfarger.

Vis i slottsteateret

Gjestene ventet ikke bare en middag, men også en «jubileumsforestilling av Det Kongelige Svenske Vitenskapsakademi på Slottsteatern i Drottningsholm». Palasset viser bildene sine på Instagram.

Annonsering for leverandøren Instagram nektet via samtykkeleverandøren

Jubileumsprogrammet

Dagens jubileumsdag (15. september) begynner med en høytidelig takkegudstjeneste til ære for Carl Gustaf og avsluttes med en storslått bankett i Stockholms slott. Kongefamiliens vogntur gjennom hovedstaden er planlagt til i morgen, lørdag (16. september), etterfulgt av en friluftskonsert foran palasset.


Et varsel: Denne rapporten er en del av en automatisert tjeneste fra det lokale nyhetsbyrået, som opererer etter strenge journalistiske regler. Den vil ikke bli redigert eller kontrollert av AZs nettredaksjon. Send spørsmål og kommentarer til feedback@az-muenchen.de

Related Videos

Leave a Comment