Home » Bred deltakelse: musikk for alle på Världens Barn-konserten

Bred deltakelse: musikk for alle på Världens Barn-konserten

by Liv Ullmann

Astrid Andersson, Ida Luth-Lind og Vilda Nilsson – når de synger sammen kaller de seg IvaViaAvi. Foto: Anna Andersson

Musikalsk på topp for søndagens konsert på Världens Barn. Noen er gjentatte favoritter. Barnekoret fra kulturskolen, Björn Eremo og selvfølgelig Jesper Hugosson, som i mange år ledet ledelsen av Världens Barn, er til stede.

Foto: B-Roots

Akvileja damekor har prydet mange scener (de blir 40 neste år) og synger nå for Världens Barn.

Sangkonstellasjonen IvaViaAvi ble hørt i Lindesberg og nå gjør de det i Lindeskolans aula – søndag 24. september kl 16.00 (når de ikke opptrer som sanggruppe – da kaller de seg Vilda, Ida og Astrid.

Det er også noen band – B-Roots deltok allerede i fjor og i år er det et nytt band – The Norms.

Staffan Blixt er kveldens programleder.

Sjangerbilde. Foto: Camilla Lagermann

En gårdeier like utenfor Lindesberg fikk mandag kveld uønsket besøk av en ungdomsgjeng. Ungdommene skal blant annet ha skremt hestene på gården og deretter truet eieren av gården etter deres inngripen.
– Vi var på stedet og det ble laget en rapport om ulovlige trusler, sier Mats Öhman, pressetalsperson for Bergslagen-politiet.

Drøyt 7.000 reker var totalfangsten under folkefisket som ble holdt sist fredag.

Mandagens demonstrasjon foran Lindesberg rådhus trakk et massivt oppmøte av innbyggere som ønsket å vise sin støtte i kampen for å opprettholde helsevesenet i den nordlige delen av fylket. Men mannen alle ventet på å møte, Andreas Svahn (S), valgte en annen inngang og unngikk dermed demonstrantene.
– De er i ferd med å ta en livsfarlig avgjørelse! sier Sture Ekmark fra Kopparberg.

Reidar Johansson og hans opposisjonsgruppe kaller til demonstrasjon mandag. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Meldingen om at det er ventet nye kutt ved Lindesberg sykestue allerede neste år har vakt mye følelser i hele kommunen, ikke minst blant Reidar Johansson og hans opposisjonsgruppe, som har kjempet iherdig for sykehusets overlevelse. Arbeidsgruppen innkalte mandag ettermiddag til møte med regionråd Andreas Svahn (S) for å prøve å få svar på spørsmålene deres. I forbindelse med møtet på rådhuset inviteres nå innbyggerne til å uttrykke sin misnøye ved å delta i en demonstrasjon.
– Klokken 16.00 er vi innkalt til informasjonsmøte inne i kommunehuset, så det ville vært fint om folk kunne komme en halvtime tidligere, sier Reidar.

Sent onsdag kveld ble en liten hund sett løpende løs i Grönbo, tilsynelatende veldig redd og forvirret. En felle ble plassert i området torsdag for å forsøke å fange den ensomme hunden, noe som var vellykket fredag ​​morgen.
– Nå er det kaldt om natten, så det er bra at han gikk i fella og fikk slippe inn, sier finneren, som ikke ønsker å oppgi navnet sitt.

Arbeidet med å gjennomføre kurset til helgen er i full gang. Foto: Rickard Larsson

En skikkelig folkefest venter på deg på lørdag når brølende traktorer skal trekke tunge lass i Rickard Larssons tun i Fågryte, like ved Fellingsbro. Bak arrangementet står Nyckelby Bygdegårdsförening, som i disse dager forbereder den 100 meter lange racerbanen til helgens traktorpulling clash.
– For øyeblikket jobber vi med å dyrke jorda for å få et underlag som er nødvendig for å motstå sleden, forklarer Rickard Larsson, kasserer i foreningen.

Fredag ​​klokken 12.00 avsluttet LindeNytts konkurransen der billetter til nypremieren på ABBA-filmen var på høykant. Til tross for relativt kort konkurransetid var deltakelsen utrolig høy og alle svarte også riktig på konkurransespørsmålet.

Reidar Johansson oppfordrer nå lokalbefolkningen til å stoppe en ny demonstrasjon. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Etter fredagens kunngjøring om at medisinsk direktør Jonas Claesson har lagt frem et spareforslag som betyr at akuttkirurgien og spesialistklinikkene ved Lindesberg sykehus er i faresonen, kommer nå Reidar Johanssons svar, tidligere president i PRO.
– Stridsøksen som ble gravlagt er nå gravd opp.

Related Videos

Leave a Comment