Home » Bravermans Rwanda-plan er «diktatorisk», sier senior parlamentsmedlem i Tory

Bravermans Rwanda-plan er «diktatorisk», sier senior parlamentsmedlem i Tory

by Russell Crowe

Suella Bravermans forslag om å ekskludere prosjektet angående rwandiske migranter fra «alle veier for juridisk utfordring» ville være å «oppføre seg på en diktatorisk måte», hevdet Damian Green.

Den tidligere første utenriksministeren sa at han motsatte seg Bravermans plan, designet for å sikre at det rwandiske prosjektet fortsetter, og skisserte det i en artikkel i The Telegraph, og kalte det «dypende antikonservativt.

Braverman, den tidligere innenriksministeren, sa at som en del av en fempunktsplan for å få fly til Rwanda i gang, bør ny nødlovgivning blokkere «alle veier for rettslige protester» mot prosjektet.

Men Mr Green, som var Theresa Mays nestleder da hun var statsminister, sa: «De konservative tror på et demokratisk land styrt av rettsstaten. Og diktatorene, Xi og Putin, vil helst at staten skal være helt uhemmet. Og så, som demokrat, er jeg imot det.

«Men spesielt som en konservativ, fordi hvis vi konservative ikke tror at staten skal kontrolleres av lov, at regjeringen skal adlyde loven like mye som du eller jeg burde adlyde loven, så ser dette ut til å være en feil. Jeg er veldig dypt antikonservativ.

Den senior konservative parlamentsmedlem sa til BBC Radio 4 Today-programmet: «Hvis vi går på den veien, hvis en regjering tar på seg makter som sikrer at det ikke er noen begrensninger på oss, er ingen av lovens beskyttende strukturer som har blitt konstruert gjennom årene. vil ikke eksistere. århundrer at konservative som meg i det hele tatt anser som en av herlighetene til dette landet, da ville denne regjeringen opptrådt på en diktatorisk måte.

«Og jeg synes ikke parlamentet bør gå dit. Jeg synes virkelig ikke Høyre bør gå i denne retningen.»

Du kan følge de siste oppdateringene nedenfor og delta i samtalen i kommentarfeltet her.

Related Videos

Leave a Comment