Home » Andelen elbiler i det sentrale Tyskland øker bare sakte

Andelen elbiler i det sentrale Tyskland øker bare sakte

by Russell Crowe

av Manuel Mohr, MDR Data

Fra: 14. september 2023, kl. 15.44.

Under gjennomsnittlig andel elbiler og under gjennomsnittlig vekst: Elbiler er sjeldnere på veiene i det sentrale Tyskland enn i andre regioner. Hva er årsakene til dette og hvordan korrigerende tiltak kan iverksettes.

Mens det totale antallet personbiler registrert i Sachsen, Sachsen-Anhalt og Thüringen gikk noe ned i fjor for første gang på mange år, fortsetter andelen elbiler blant alle personbiler å øke. Ifølge Federal Motor Transport Authority (KBA) drives nå rundt én av 100 biler utelukkende av elektrisitet.

I Sammenlignet med de andre delstatene er andelen elbiler lavest i det sentrale Tyskland, samt i Mecklenburg-Vorpommern. Per 1. januar 2023 var gjennomsnittet i Tyskland 2,08 prosent. Hamburg er nasjonal leder med 2,53 prosent andel elbiler i alle registrerte biler.

Nye elbilregistreringer henger etter i det sentrale Tyskland

Selv når det gjelder antall nye elbiler som er registrert, henger det sentrale Tyskland etter den nasjonale trenden. Ifølge KBA ble det registrert rundt 1,9 millioner nye biler over hele Tyskland mellom januar og august 2023. Nesten én av fem kjøretøy (18,6 %) var rent elektriske. På den annen side, i Sachsen, Sachsen-Anhalt og Thüringen var andelen elbiler blant nyregistreringene betydelig lavere.

HAR Av de rundt 86 600 elektriske bilene som nylig ble registrert i Tyskland i august 2023, tilhørte nesten annenhver bil (49,7 %) segmentet SUV («sport utility vehicle»). Segmentene «kompakt klasse» (16,0 %) og «mini» (10,9 %) følger langt etter. De mest populære elbilmodellene i august var:

  1. VW ID.4, ID.5 (SUV)
  2. Tesla Model Y (SUV)
  3. VW ID.3 (kompakt klasse)

Andelen elbiler varierer veldig avhengig av region

På nivå med distrikter og uavhengige byer ligger alle regioner i Sachsen, Sachsen-Anhalt og Thüringen under det tyske gjennomsnittet når det gjelder andelen elbiler. Med rundt 1,6 prosent kvote for elbiler blant alle biler, oppnår de thüringerske byene Weimar, Jena og Erfurt de beste resultatene.

Ved å klikke på en region du ønsker vil du motta tilleggsinformasjon:

De dårligst presterende distriktene i landet er distriktet Görlitz (Sachsen), distriktet Salzland (Sachsen-Anhalt) og distriktet Saale-Orla (Thüringen). Her er andelen elbiler under 0,8 prosent. Regionene med høyest andel elbiler i Tyskland er byene Wiesbaden, Braunschweig og Euskirchen.

Elbilpriser og ladeinfrastruktur er avgjørende for kjøpsatferd

lærer Sven Jüttner, talsperson for forskningsområdet «Automotive» ved Otto von Guericke-universitetet i Magdeburg, ser spredningen av elektriske kjøretøyer knyttet til den eksisterende ladeinfrastrukturen. Større avstander må krysses oftere, spesielt i større land. «Trygge ladealternativer er en avgjørende faktor for mange kunder,» sa Jüttner til MDR. Teknisk sett er elektrisk fremdrift ifølge Jüttner på et meget godt nivå. En løsning på mangelen på distribusjon kan ifølge ham være stadig lettere tilgjengelige ladestasjoner samt billigere ladetakster.

Trygge lademuligheter er en avgjørende faktor for mange kunder.

Lærer. Dr.-Ing. Sven Jüttner, talsperson for bilforskningssenteret

Et annet problem: elbiler er rett og slett for dyre for mange kunder. I begynnelsen av september, på åpningsseremonien til IAA Mobility motormessen i München, sa kansler Olaf Scholz til de forsamlede bilsjefene at utviklingen av elektrisk mobilitet ikke ville fungere hvis det ikke fantes rimelige tilbud for et stort antall mennesker. antall borgere.

Ifølge en studie fra ledelseskonsulentfirmaet Deloitte koster elbiler i gjennomsnitt 42 000 euro, rundt 11 000 euro mer enn forbrenningsmotorer. I den siste mobilitetsrapporten fra Academy of Engineering Sciences Acatech fra slutten av 2022 ble dette også trukket frem som hovedgrunnen mot kjøp av elbil. 71 prosent av rundt 1000 respondenter i mobilitetsundersøkelsen sa at elbiler rett og slett var for dyre for dem.

Lær mer om elbiler

Dette temaet på agendaen:AKTUELT MDR | 14. september 2023 | 06:00

Vis alle

Vis alle

Related Videos

Leave a Comment