Home » Abu Dhabi-støttet fond skal overta Telegraph

Abu Dhabi-støttet fond skal overta Telegraph

by Siv Jensen

Et Abu Dhabi-støttet investeringsfond skal ta kontroll over avisen Telegraph og magasinet Spectator.

RedBird IMI sa at de hadde gått med på å gi lån for å betale tilbake gjelden til publikasjonens tidligere eiere, Barclay-familien, som ville ta titlene ut av administrasjonen.

Hvis avtalen blir godkjent, vil Redbirds administrerende direktør, tidligere CNN-sjef Jeff Zucker, drive virksomheten.

Imidlertid vil enhver avtale sannsynligvis bli gjenstand for intens regulatorisk gransking.

Dette kommer fem måneder etter at Telegraph og Spectator ble overtatt av Lloyds bank da den forsøkte å inndrive gjeld som Barclay-brødrene skyldte.

Lloyds har startet en prosess med å selge virksomheten for å gjenvinne mer enn 1 milliard pund utestående.

Mandag bekreftet imidlertid investeringsfondet, et joint venture mellom det amerikanske selskapet RedBird Capital og Abu Dhabis International Media Investments (IMI), at det har kommet til enighet med Barclays.

Dette vil få gjeld til Lloyds tilbakebetalt og nyhetsoverskrifter tatt ut av administrasjonen.

RedBird IMI vil låne Barclays 600 millioner pund, sikret av publikasjonene, og IMI vil også gi et lån på tilsvarende beløp mot andre eiendeler eid av Barclay.

I henhold til vilkårene i avtalen har Redbird rett til å konvertere det sikrede lånet til Telegraph og Spectator til aksjer, noe som vil gi det kontroll over verdipapirene.

En talsperson sa at den planlegger å «utøve dette alternativet så snart som mulig.»

Enhver avtale vil sannsynligvis tiltrekke regulatorisk gransking. Søndag skrev seks konservative parlamentsmedlemmer til visestatsminister Oliver Dowden og nærings- og kultursekretærene for å ta opp bekymringer om nasjonal sikkerhet og pressefrihet.

De sa at International Media Investments var eid av Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, et medlem av Emiratis kongefamilie og visestatsminister i De forente arabiske emirater.

Parlamentsmedlemmene skrev: «Vesentlig innflytelse på at en nasjonal avis av høy kvalitet blir overført til en utenlandsk suveren til enhver tid burde vekke bekymringer, men gitt den nåværende geopolitiske konteksten, må en slik ordning utforskes.»

I sin uttalelse sa Redbird IMI at etter overføringen av eierskap vil RedBird Capital overta forvaltningen av verdipapirene alene under ledelse av Zucker. Han la til at International Media Investments «bare vil være en passiv investor.»

Den la til: «RedBird IMI er fullstendig forpliktet til å beholde det nåværende redaksjonsteamet ved publikasjonene Telegraph og Spectator og mener at redaksjonell uavhengighet for disse titlene er avgjørende for å beskytte deres omdømme og troverdighet.»

Andre navn har vært knyttet til Telegraph og Spectator siden de ble lagt ut for salg, inkludert GB News-investor Sir Paul Marshall, Daily Mail-utgiveren DMGT og den tyske utgiveren Axel Springer.

Related Videos

Leave a Comment