Home » 6 trenere som kunne meldes inn i Super Falcons tekniske team

6 trenere som kunne meldes inn i Super Falcons tekniske team

by Russell Crowe

Peter Dedevbo: Har erfaring med nigeriansk kvinnelagstrener. Hun ledet Flamingoes til U-17-VM i Aserbajdsjan og ledet også Falconets til finalen i FIFA U-20-VM for kvinner i Canada og ledet til og med Falconets til VM i 2016. Laget klarte ikke å flytte fra gruppespillet til tross for å ha vunnet to kamper.

Firenze Omagbemi: Den tidligere Super Falcons-kapteinen ledet laget til å vinne African Women Cup of Nations i 2016. Etter turneringen ble ikke kontrakten hennes fornyet, og hun ble erstattet av den svenske treneren, Thomas Dennerby. Han bygde et sterkt lag og spilte en tøff turnering, og slo vertene i Kamerun i finalen.

Uche Eucharia: Han ledet Super Falcons til AWCON 2010 hvor Falcons vant turneringen. Uche hadde en blanding av ekspertbein på laget og noen unge spillere liker Desiderio Oparanozie, Ngozi Okob, Frances Ordega og andre som ble med fra U-17 og U-20 lag. Hun ledet Falcons til FIFA verdensmesterskap for kvinner i 2011, hvor Falcons tapte to kamper og vant 1-0 mot Canada og

Maureen Mmadu: Hun er en av de mest kvalifiserte trenerne i Nigeria og den første afrikanske kvinnen som trener et topplag i Europa da hun ble manager for Avaldsnes i Norge. Hun var Thomas Dennerbysom assistent for laget vant han WAFU Cup, AWCON og nådde til og med åttendedelsfinalen i verdenscupen i Frankrike.

Edwin Okon: Han er en av de mest erfarne trenerne i landet og har en rekord for suksess i nigeriansk fotball. Manager Okon vant laurbær med Rivers Angels og vant AWCON i 2014. Han ledet Falcons til 2015 FIFA Women’s World Cup i Canada, hvor Falcons ikke klarte å komme seg gjennom en tøff gruppe. Et av høydepunktene til laget hans som manager for Super Falcons var da Super Falcons rykket opp tre mål og uavgjort 3-3 med Sverige. Hun ledet Falconets til U-20 verdensmesterskapet for kvinner i 2012 hvor laget endte på fjerde plass etter å ha tapt 2-1 mot vertene Japan i kampen om tredjeplassen.

Bethel Kalu er en lidenskapelig sportsforfatter hvis kjærlighet til å skrive begynte som barn. Han har skrevet sport i 7 år og har over 500 artikler skrevet av ham.

Pulsbidragsytere er et initiativ for å synliggjøre flere journalistiske stemmer. Pulsbidragsytere representerer ikke Pulse og bidrar på egne vegne.

Related Videos

Leave a Comment