Home » VM for kvinner: ut av USA, Sverige i kvartfinalen

VM for kvinner: ut av USA, Sverige i kvartfinalen

by Roald Amundsen

Den forsvarende mesteren er ute: USA mislyktes etter en dramatisk straffe mot Sverige. Ingen mål hadde blitt scoret etter 120 minutter.

06.08.2023 | 04:59 minutter

De forsvarende mesterne USA ble overraskende slått ut i starten av verdensmesterskapet i fotball for kvinner. Det amerikanske uttaket tapte 4:5 (0:0, 0:0) mot Sverige på straffer til tross for overlegenheten i Melbourne.

Foran et publikum på 27 706 i Melbourne viste den firedobbelte verdensmesteren seg klart overlegen, men klarte ikke å utnytte de mange mulighetene. I poengavgjørelsen benådet stjernen Megan Rapinoe, Sophia Smith og Kelley O’Hara.

Lina Hurtigs avgjørende svenske mål hadde fortsatt kontroll, ballen lå like bak streken. Amerikanerne hadde aldri endt dårligere enn tredjeplass i et verdenscup.

Fra første stund var det en utfordrende kamp med klare fordeler for den forsvarende mesteren. Midtbanespiller Smith ble avvist av den svenske målvakten Zecira Musovic i det 54. minutt.

DE USAs utvalg av trener Vlatko Andonovski presset for åpneren på dette stadiet, og Lindsey Horans skudd gikk like utenfor (57′). Svenskene fikk sin første gode sjanse sent, Sofia Jakobsson feilet i det 85. minutt. Musovic redder seg på andre siden av banen like etter mot Alex Morgan (89.).
Sverige slet også i ekstraomgangene amerikansk utvalg hold deg unna porten din. Men til slutt forble verdensmesterlaget ineffektivt. Avgjørelsen ble derfor tatt på straffer – og det var virkelig dramatisk.

Sverige møter nå Japan, verdensmestere siden 2011, i kvartfinalen.