Home » VM 2023: Tyske håndballspillere feirer målfestival

VM 2023: Tyske håndballspillere feirer målfestival

by Roald Amundsen

Mangler bare 40: Tyskland slo en uventet svak argentiner med 39:19 og trenger nå seier i de resterende to kampene for å nå kvartfinalen.

19.01.2023 | 04:35 minutter

Ved VM i Polen og Sverige kom de tyske håndballspillerne et skritt nærmere kvartfinalens minstemål. I den første kampen i hovedrunden beseiret de Argentina 39:19 (24:11) og har nå 6:0 poeng på kontoen.

6 Argentina 3 59-100 0-6

Sør-amerikanerne, som klart hadde beseiret Nord-Makedonia i den innledende runden, hadde en beksvart dag og falt godt under potensialet sitt. For tyskerne var kaptein Johannes Golla, Patrick Groetzki og Lukas Mertens de mest suksessrike kasterne med fem mål hver.

Stor feiring med enkel seier: Juri Knorr og Lukas Mertens.Kilde: Bilde

Nå to matchpoeng for det tyske laget

De to siste kampene i hovedrunden blir nok mye vanskeligere for det tyske laget, begge matchpoengkamper. Selv med seier mot Nederland klokken 20:30 (ZDF direktestrøm fra 20:15) på lørdag, kan kvartfinalen bli perfekt.

Nå blir det vanskeligere og vanskeligere, og det blir det.

Alfred Gislason
– Vi gleder oss veldig. Hvis laget har et slikt løp, sa landslagstrener Alfred Gislason. Sa: Selv om det går dårlig på lørdag, byr mandagens siste hovedrundekamp (20:30 / ARD) mot Norge på en ny sjanse. De to beste lagene kvalifiserer seg til kvartfinalen fire hovedgrupper.

Desperat Argentina i starten

Det tyske laget trengte i utgangspunktet noen sekunder for å varme opp mot argentinerne, men overveldet så bokstavelig talt motstanderne. Etter under ett minutt gjorde Andreas Wolff den første strålende redningen på mål. Denne aksjonen til 31-åringen var så å si startsignalet for en strålende prestasjon av DHB-utvalget.

Argentina-treneren dekket ansiktet flere ganger før pause i vantro. Uansett hva teamet hans prøvde, kunne de ikke stoppe den tyske ekspressen. Selv deres internasjonalt dekorerte playmaker Diego Simonet kom så vidt inn i kampen. Fordi det tyske laget ikke ville la ham.

Håndball-VM: Norge – Serbia 31:28 | Hovedrunde, dag 1, oppsummering

19.01.2023 | 04:38 minutter

Yuri Knorr sterk igjen

Defensiven rundt Johannes Golla avviste nesten alt. Uansett hvilket skudd som kom, parerte Wolff. Og i angrep, som ofte skjer i denne turneringen, ledet den sterke Juri Knorr.

Bare i første runde konverterte DHB-utvalget 86 % av sjansene sine. Videre viste Wolff en enestående prestasjon i mål.

Mulighet for andre rad spillere

Etter pause satte landstrener Alfred Gislason Joel Birlehm på mål, som også var sterk i dette VM. Gislason hadde også råd til å hvile noen av sine faste spillere i de andre 30 minuttene.

Han endret praktisk talt hele startoppstillingen. Dette ga spillere som Djibril M’Bengue, Rune Dahmke, Luca Witzke og Jannik Kohlbacher flere minutter å spille på, noe som også kan være viktig med tanke på duellen med det mye sterkere nederlandske laget.

Danmark mislykkes mot Kroatia

I gruppe 4 droppet de forsvarende mesterne Danmark sitt første poeng i turneringen. Verdensmesteren fra 2019 og 2021 skilte seg i en dramatisk duell fra Kroatia 32:32 (15:16). Med 5:1 poeng ligger danskene på andreplass bak Egypt. Etter 33:28 (22:15) mot Belgia har den afrikanske mesteren 6:0 poeng, kroatene, som startet svakt i VM, har nå 3:3.