Home » VM 2022: Danmark – Tunisia med første nummer null i verdenscupen – FOTBALL

VM 2022: Danmark – Tunisia med første nummer null i verdenscupen – FOTBALL

by Roald Amundsen

• Av

KAI FELDHAUS og DENNIS LAMB

Demper for den danske euforien!

Danmark klarte ikke å overvinne uavgjort 0-0 mot Tunisia i sin første VM-kamp. Våre naboer hadde hastet gjennom kvalifiseringen med ni seire på ti kamper og to Nations League-seire mot fortsatt verdensmestere Frankrike.

Men helt i starten av verdenscupen gjør ikke danskene så mye i starten! Tunisia har klart bedre sjanser i første omgang. Den største mangler Jebali, hvis frie lobb foran mål Schmeichel nettopp har fått et fall (43.).

Etter pause er Danmark endelig i bedring, spesielt Christian Eriksen (30)! Midtbanespilleren spiller nok en stor turnering med landslaget 520 dager etter hjertestansen på EM 2021. Og han er lagsjefen igjen!

02:46

Sensasjonell overraskelse i verdenscupen
Dette saudiske drømmemålet ydmyker Messi

Kilde: ARD/ZDF

Interessant: Tunisia-trener Jalel Kadri (50) ser ut til å mistenke at nesten alt går gjennom Eriksen for danskene. Han har sin egen livvakt for Man Uniteds pro – defensive spesialist Aissa Laidouni (25). Han følger alle Eriksens bevegelser, og etterlater ham andpusten.

Med suksess! Den danske sjefen ble virkelig farlig kun én gang: I det 69. minutt scoret Eriksen nesten vinnermålet med et strålende skudd fra lang hold, men for sentralt.

Helt vanvittig anledning 70. minutt: Etter en corner headet Maehle bakfra mot nærmeste stolpe. Den helt frie Cornelius må faktisk bare skyve ballen over streken, men berører kun ballen lett med sitt dykkehodestolpe!

Til slutt forblir det uavgjort. Det er verdenscupens første nummer null! Den parallelle gruppekampen finner sted tirsdag kveld (20:00) mellom Frankrike og Australia. Det er mulig Tunisia kommer til 16-delsfinalen i verdenscupen for første gang i historien med slike prestasjoner.