Home » Tushek Aeon – supersportsbil på slovensk

Tushek Aeon – supersportsbil på slovensk

by Liv Ullmann

En ny supersportsbil, eller rettere sagt to, truer i horisonten i form av Aeon av det slovenske merket Tushek. Bak disse to imponerende kreasjonene står Aljoša Tušek (uten h), som har bakgrunn fra motorsportens verden. Målet er ikke bare å ryste opp blant andre supersportsbiler, men de prøver etter eget utsagn å dominere hele sjangeren.

Dels er Aeon tilgjengelig i en plug-in hybrid-versjon med hele 1.957 hestekrefter i en pakke som skal veie rundt 1.480 kilo og i tillegg være utstyrt med firehjulsdrift. Vi vet ikke hvor mye hestekrefter som genereres av V8 eller elmotoren under huden. Vi vet imidlertid at den har et vekt/effekt-forhold på bare 0,76 kg/hk.

1 AV 3

Tushek Aeon.

Foto: Tushek

2 AV 3

Tushek Aeon.

Foto: Tushek

3 AV 3

Tushek Aeon.

Foto: Tushek

Broren Aeon og i stedet har den en helelektrisk motor og en monstrøs effekt på 2535 hestekrefter. Om den også er utstyrt med firehjulsdrift vet vi dessverre ikke. Videre vet vi ingenting om størrelse eller batterilevetid. Den har imidlertid et imponerende kraft-til-vekt-forhold på bare 0,63 kg/hk.

1 AV 3

Tushek Aeon e.

Foto: Tushek

2 AV 3

Tushek Aeon e.

Foto: Tushek

3 AV 3

Tushek Aeon e.

Foto: Tushek

For å skille seg enda mer ut tilbyr Tušhek en høy grad av personlig preg der kundene har store muligheter til å påvirke utseendet på interiøret. For øvrig er informasjonen knapp, men vi er overbevist om at ytterligere informasjon vil komme i nær fremtid.

Related Videos

Leave a Comment