Home » Topptalenter jager rekorder med ny våpenteknologi

Topptalenter jager rekorder med ny våpenteknologi

by Ashley Olsen

Martin Uldal er et av de mest lovende talentene til det norske skiskytterlaget. For den kommende sesongen setter 22-åringen spesielt et håp om ny våpenteknologi, som i sommer hjalp ham til å slå en rekord satt av superstjernen Johannes Thingnes Bø.

Det er ikke uvanlig at et skiskytterrenn vinnes eller tapes på skytebanen. Ettersom nivået i verdenscupen er høyt på alle områder, er det til syvende og sist de små tingene på matten som utgjør forskjellen mellom seier og tap. Ikke bare er treffraten av grunnleggende betydning, men også brannhastigheten.

Det er akkurat her norske Martin Uldal kommer inn. I samarbeid med selskapet «Athletics 3D» har nordmannen utviklet en ny rifle ved hjelp av 3D-teknologi, i stand til å oppnå rekordtider på skytebanen.

Ung håpefull slår Bø skiskytterrekord

Uldal har allerede testet våpenet sitt under flere konkurranser i løpet av inneværende sommersesong. Resultatene er ekstremt imponerende.

22-åringen satte ny rekord i en konkurranse. Det tok ham bare 12 sekunder å fullføre angrepet. Uldal var nesten fire sekunder raskere enn Johannes Thingnes Bø under sitt beste sist vinter, der han ble tidsbestemt til 15,9 sekunder.

Med sitt nye mirakelvåpen håper Uldal å komme på det norske seniorlaget i år eller senest neste år. Druene der er fortsatt litt for høye for 22-åringen.

Selv om han har deltatt i noen få verdenscuper tidligere, var og vil hans hovedaktivitetsområde være IBU-cupen neste vinter. Men hans opptredener der, spesielt de på skytebanen, bør følges med stor interesse i år.

Related Videos

Leave a Comment