Home » Team USA triumferer på MXoN, Tyskland P8 / Motocross des Nations

Team USA triumferer på MXoN, Tyskland P8 / Motocross des Nations

by Ashley Olsen

Gjennom en sterk laginnsats vant Team USA 2022 Motocross des Nations på hjemmebane i RedBud, Michigan. Det tyske laget fullførte løpet i P8.

Det franske laget visste før den avgjørende siste runden der MXGP– Sjåfører mot dem ÅPEN-Å klassifisere møte hva som står på spill. Begge førerne måtte være i ledelsen i det siste løpet hvis de kunne slå amerikanerne Chamberlain Trophy ønsket fortsatt å stikke av. Følgelig motivert og fokusert Dylan Ferrandis og maksim Nyrer i det svært viktige siste løpet. Nyrer faktisk trakk slå hull rett foran lagkameraten Ferrandis og de to franskmennene ledet løpet, noe som gjorde det enda mer spennende.

Bak de to skjedde det en ny ulykke etter starten. Denne gangen var det belgieren Iago geerts, som krasjet før sving to, holdt unna noen etterfølgende ryttere og måtte pakke inn pelotonet bakfra. Også maks spiker ble truffet, så tyskeren MXGP– Hall måtte starte løpet utenfor topp 20.

Eli tomac, som også måtte unngå kaos, startet kun løpet i topp 10. I tre runder så det ut til at det franske ledende paret kunne holde amerikanerne i sjakk. Ville hatt jakt sakristan (Honda) på P3 ennå blitt overskredet (som da faktisk gjennom Jetfly Lawrence også ankom) eller på annen måte etterslepet, ville franskmennene fortsatt ha noen veldig ekte i denne fasen odds for å vinne hadde. Men ting ble annerledes. Ferrandis krasjet på runde 4, noe som opphevet mulig sammenlagtseier. Nyrer arvet fra ledelsen og sakristan, som var limt til bakhjulet på den tiden, var allerede i stand til taktikk, da Team USA plutselig igjen var klart foran i denne konstellasjonen. Situasjonen har endret seg på grunn av de respektive slettingsresultatene som skal brukes. Verken amerikanerne eller franskmennene opplevde noen store utglidninger og derfor en meget solid lagprestasjon. Til syvende og sist er dette resultatene P9 av cooper og P14 av Muskin, som er fjernet. Australiere på nivå 3 hadde med seg P28 av michael Evans en klarere ytterside.

Til slutt ga ikke det amerikanske laget opp og handlet taktisk. Da det begynte å regne igjen i tredje omgang, trakk Team USA ut sikkerhetskortet og droppet det sakristan P3 og tomac P6 kjøre hjem, noe som til slutt var komfortabelt nok for sammenlagtseieren. Den australske 450-tallet-Nybegynner Jetfly Lawrence ble nummer to i det løpet og vinner sammenlagt ÅPEN-Å klassifisere. vinner av MXGP– Individuell vurdering ble maksim Nyrer og justin cooper hentet MX2 individuell poengsum.

Italia forsvarende mester med Antonio cairoli ble nummer fire foran Belgia, Spania og Nederland på slutten av dagen. Tyskland endte dagen på en god 8. plass etter en sterk lagprestasjon. Maks spiker måtte gjøre en to ganger i det siste løpet ta igjen startet og ble nummer 16 etter å ha startet godt utenfor topp 20. Tom Koch leverte også P17 gjorde sitt bidrag i den tredje finalen, som han og hele det tyske laget kan gratuleres for. Påminnelse: travelt team 2018 Tyskland også i RedBud i rollebesetningen spiker/Roczen/Jacobi 9. plass.

Etter amerikanernes triumf under podieseremoni en sprudlende stemning. Amerikanerne vant sist Motocross des Nations for 11 år siden, i 2011 på Saint-Jean-d’Angély. En seier foran et lokalt publikum er da kulminasjonen av en strålende forestilling.

Amerikanerne startet som klare favoritter og til slutt fortjente de å vinne. Med tjenestene til Iago geerts og Jetfly Lawrence på deres første 450-tallet løp, kunne vi ta en titt på fremtiden til denne sporten. Med farvel til Antonio cairoli og Jeremy varebil Horebeek avslutter en epoke med sport. Også for maks spiker løpet inn RedBud den siste store nasjon-utseende har vært. For 2012-vinneren er nasjon allerede positive, men det er alltid litt melankoli når store idrettsutøvere forlater den internasjonale scenen.

de nasjon i RedBud var igjen en feiring av sporten. Været kunne vært noe bedre søndag, men ellers stod arrangementet fullt ut til de høye forventningene. Motocross des Nations er og forblir sesongens høydepunkt og årets viktigste løp.

Franskmennene, bortskjemt med seieren, var selvsagt litt skuffet på pallen. Men etter løpet er kjent for å være før løpet. Neste år finner de nasjon tilbake i Frankrike og da vil de tricolor igjen etter Chamberlain Trophy å fange.