Home » Svenske journalister kunne se bevis på Hamas-massakrer

Svenske journalister kunne se bevis på Hamas-massakrer

by Liv Ullmann

Møtet fant sted i det jødiske menighetshuset i Stockholm og rundt ti inviterte medier var til stede, deriblant SVT, Sveriges Radio, TT og Världen idag.

De fikk vist en film som viser hvordan spedbarn og barn i barnehager ble skutt i hodet, kidnappet eller brent. Terrorister åpner ofrenes kjøleskap for å drikke Coca-Cola, og unge kvinner ble voldtatt, hakket eller tatt som gisler mens terrorister tar mobiltelefonene deres.

Eldre mennesker mejes ned med maskingevær av ekstatiske Hamas-soldater som roper Allah Akbar og kaller Gaza hjem og skryter av hvor mange jøder de har drept. Når de kommer hjem til Gaza med en blodig, svimlende kvinne dratt ut av en bildør, jubler og danser hundrevis av palestinske sivile i gatene.

Telefonsamtaler der Hamas-ledere inviterer infiltratører til å halshugge sine ofre og ta med hodene å leke med, ispedd bilder av terrorister som bruker en hakke for å skjære over strupen på sivile ofre som ligger på ryggen. Andre gjerningsmenn hopper og sparker hodene til lik.

– At dette kan bli en politisk diskusjon om hvorvidt han skal fordømmes eller ikke, er helt uforståelig, sa Petra Kahn Nord, svensk representant for World Jewish Congress, på pressekonferansen som ble holdt i sesjonssalen til den jødiske forsamlingen etter visningen av den jødiske verdenskongressen. film.

Han forklarte at det som skjedde fikk alle jøder rundt om i verden til å føle seg utrygge og beskrev hvordan hele den jødiske verden var i sjokk.

– Historien gjentar seg, bemerket Kahn Nord.

– Terrorgrupper angriper jøder, så en stor feiring og så er det ikke alle som fordømmer det som skjedde. Det burde ikke være vanskelig å fordømme ham. Det jødiske folket trenger denne støtten, understreket han.

President Aron Verständig for Central Jewish Council, understreket at kriger eller konflikter i Israel alltid påvirker antisemittisme i Sverige.

– Vi har sett dette fra Libanon-krigen og frem til i dag. Allerede 7. oktober, da vi kunne være vitne til dette forferdelige terrorangrepet i Israel, forsto vi at det ville føre til en økning i antisemittismen i Sverige. Alle jødiske menigheter i Norden bestemte seg umiddelbart for å øke sikkerhetsnivået, sa han.

– De siste ukene har vi vært vitne til en økning i antisemittisme. Det hele startet med feiringen av terrorangrepet. Pro-palestinske grupper organiserte deretter demonstrasjoner der Den nordiske motstandsbevegelsen og kommunistgrupper deltok.

Sjokket, tristheten og redselen til mange unge svenske jøder i dag ble beskrevet av Hanna Nir, president i Association of Jewish Youth i Sverige. Han fremhevet hvordan antisemittismen har økt, blant annet på sosiale medier.

– Mange av oss er berørt personlig. En personlig venn av meg ble skutt fire ganger av terrorister og er på sykehus etter å ha gjennomgått en rekke operasjoner. Mange føler behov for å skjule sin jødiske identitet. Det er vanskelig å snakke om fremtiden, sier Hanna Nir.

Til og med Israels ambassadør Ziv Nevo Kulman var til stede og forklarte bakgrunnen for filmprosjektet bak Israel Defense Forces.

– Bildene frigis etter en vanskelig diskusjon. Vi innser at vi må bevise det. Hamas og palestinerne har allerede hevdet at situasjonen ikke var så alvorlig, at det ikke var voldtekter eller kidnappinger, understreket han.

– Disse usensurerte bildene vises for et begrenset publikum av respekt for pårørende, fortsatte ambassadøren, og minnet om at det i dag var årsdagen for Krystallnatten som startet det store Holocaust.

– Det er veldig spennende å se denne filmen på en dag som denne, sa ambassadøren.

Related Videos

Leave a Comment