Home » Svensk rekord og tre SM-gull for Seeliger

Svensk rekord og tre SM-gull for Seeliger

by Liv Ullmann

Allerede før siste økt på lørdag hadde Björn Seeliger vist sin beste form under SM-løpene på Valhallabadet i Gøteborg. I går, under lagkonkurransen 4×50 meter medley, satte landssvømmeren svensk rekord på startdistansen, 23,57 på 50 meter rygg. Klubben hans Simklubben Neptun sikret seg da SM-gull med full margin på 2,5 sekunder.

23-åringen Seeliger tidligere denne uken var også med og vant laggull på 4×200 meter fri og 4×50 meter fri. Lørdag kveld fortsatte han å stille med medaljer av den edleste kirkesamfunnet.

Svensk rekord og dobbelt individuelt gull

Seeliger, som er bosatt i USA på hverdager hvor han trener og studerer ved University of California (Cal) i Berkeley, San Francisco, begynte kvelden med seier på 50 meter fri med tiden 21.42. Vinnertiden gjør ham nummer tre i verden på kortdistansen i år. Bare franskmennene Florent Manaudou og Maxime Grousett svømte raskere.

Noen minutter etter triumfen på 50 fri kom neste toppresultat. SM-gull og svensk rekord med 51,21 på 100m rygg, fjerde beste tid i verden i år. Seeliger vant foran Samuel Törnqvist, nummer to med sine 51,87, personlig rekord for svømmeren fra Spårvägen som nylig satte svensk dobbel distanserekord og kvalifiserte seg til EM.

For Björn Seeliger ble kvelden avsluttet med nok et laggull med Neptun, vinner av herrenes 4×100 meter fri.

Også blant kveldens svenske mestere var Victor Johansson, som vant 1500 meter fri med et ras. Tidligere i uken vant han gull på 800 meter og er tidlig favoritt på distansen foran Bucuresti EM i desember.