Home » Stockport County 5-0 Milton Keynes Dons: Hatterne beseirer opprykksrivalene sine

by Roald Amundsen
Isaac Olaofe rundet MK Dons-keeper Michael Kelly for å score Stockports tredje mål mot MK Dons

Stockport hamret på MK Dons i dagens store League Two-opprykkskamp for å styrke grepet deres om en automatisk opprykksplass.

Dons ville hoppe over Hatters med en seier og få en pangstart, med Stockport-keeper Ben Hinchliffe som gjorde en rekke redninger for å holde hjemmelaget på nivå.

Dons trykket på selvdestruksjonsknappen i de siste 15 minuttene av omgangen da en feil fra keeper Michael Kelly ga Callum Camps ledelsen, og Paddy Madden og toppscorer Isaac Olaofe sørget for 3-0 ved pause.

County sørget for at de ville flytte fire poeng unna de besøkende på fjerde plass, med to kamper igjen, da Conor Lemonheigh-Evans og Neill Byrne la til ytterligere mål i andre omgang.

MK Dons» borteform truer med å skade opprykkspresset deres, etter å ha tapt fem av de siste syv kampene på reisen, og de har vært arkitektene bak deres egen undergang i øsende regn og sterk vind på Edgeley Park.

De startet sterkt mot et Stockport-lag som gikk ubeseiret inn i de fem siste kampene sine, men fant Hinchliffe i fin form og kastet bort sjanser.

Stephen Wearne fikk blokkert Stockport-keeperens flygende redning, Emre Tezgel dro en ny sjanse utenfor målet og Jack Paynes frispark fløyte like utenfor.

Derimot kostet Dons-keeper Kelly laget sitt dyrt i det 31. minutt, da han løp av linjen hans for å samle Maddens pasning, men lot ballen gli ut av hånden hans for at de takknemlige Camps kunne gli den gjennom beina til Payne og inn i mål. en vanskelig vinkel.

Hinchliffe opprettholdt ledelsen med en en-mot-en-redning fra den farlige Joe Tomlinson, mens Alex Gilbeys akrobatiske oppfølging fløy bredt og i løpet av tre minutter var Stockport to opp.

Camps returnerte tjenesten med en presis pasning som slapp Madden, og veteranen gjorde ingen feil for sitt 15. mål for sesongen.

Kampen var nesten over i første omgang skadetid da Madden krøllet en smart ball over toppen og Olaofe slapp unna en svak utfordring fra Daniel Harvie før han stakk ballen forbi Kelly og kjærtegnet den i det ubeskyttede nettet for sin 20. for sesongen.

Alle tanker Dons-manager Mike Williamson hadde om en gjenopplivning i andre omgang døde innen seks minutter etter omstarten da den fremragende Madden slapp Ibou Touray ned til venstre. Crosset hans fant veien til Lemonheigh-Evans, som avviste skuddet sitt mot Kelly og gjorde 4-0.

MK Dons presset på for å få noe ut av kampen, men Ellis Harrison og Max Dean bommet begge store sjanser, og i kampens siste spill reddet Kelly en Stockport-heading, men innbytteren Neill Byrne avviste returen over streken.

Stockport-manager Dave Challinor fortalte BBC Radio Manchester:

«En strålende prestasjon, spesielt uten ballbesittelse. Vi spiller vanligvis ikke slik, men vi trodde det var måten å vinne kampen på, være aggressive, kontringspresse og spille på deres halvdel.

«Vi tok noen sjanser, men å vinne slik vi gjorde var enormt. Vi hadde noen vanskelige øyeblikk, men hvis du ser på spilleplanen, vant vi ballen på deres halvdel innen 10 sekunder etter avspark, og det var det vi gjorde. Jeg ville gjøre, bruke kreftene vi har på toppen av feltet og hente Paddy [Madden]Mye [Isaac Olaofe] og Woots [Ryan Wootton] i spillet så mye som mulig.

«Du må være effektiv når du får sjansene dine og vi var i første omgang.

«Det blir ikke en vinn-vinn med mindre vi vinner fem til, men det er fantastisk for vår målforskjell og vår posisjon mot MK Dons.»

MK Dons-manager Mike Williamson fortalte BBC Three Counties Radio:

«Vi er på randen av et tungt nederlag, men hvis du ser nøye på det, selv om vi må rekke opp hendene og si at vi ga bort noen mål, så spilte vi veldig bra.

«Vi var rene, sterke, vi kombinerte ting, men vi kunne ikke utnytte noen av sjansene våre i starten da vi var dominerende. Da ble vi straffet.

«Det vanskeligste er at når vi slapp inn et mål, måtte vi konsentrere oss igjen, men Stockport er der oppe av en grunn, og de var kliniske i alt de gjorde.

«Guttene har vært fenomenale siden jeg kom, og jeg har ingen kritikk overhodet. Jeg sa til guttene at hvis vi er vanskeligere å slå som et resultat, vil det være bedre for oss.»