Home » Skiskyting-VM: Frankrike vinner stafetten – DSV menn 5. plass

Skiskyting-VM: Frankrike vinner stafetten – DSV menn 5. plass

by Roald Amundsen

De tyske skiskytterherrene er bare femte i verdenscupstafetten. I et vindfullt og turbulent løp vinner Frankrike over favoriserte Norge.

18.02.2023 | 03:37 minutter

De tyske skiskytterne ble igjen på hjemme-VM i Oberhof med stafetten uten den målrettede medaljen. Frontløperne Justus Strelow, Johannes Kühn, Roman Rees og Benedikt Doll klarte bare femteplassen lørdag under til tider nesten uutholdelige forhold med mye vind.

Foran 23.500 tilskuere i den utsolgte Rennsteig-arenaen holdt Frankrike (1+9) de klare favorittene nordmenn i sjakk (+38,9 sekunder/2+14) med Johannes Thingnes Bö og vant stafetten for første gang på over to år. Det var første gang den norske superstjernen Bö ikke hadde vunnet tittelen i Oberhof. Norge hadde vunnet de siste syv sesongene på rad.

Det tsjekkiske stafettlaget kjente lenge på den store overraskelsen. Underdogen kom inn i finalestevnene som leder foran Frankrike og Norge. På skytebanen vant da favorittene, og til slutt kom fjerdeplassen foran Tyskland.

Det gikk ikke bra for den tyske skvadronen. Tre straffer fra Kühn, to fra Doll og totalt åtte reserverunder gjorde det umulig å få et bedre resultat i et vilt løp med mange vendinger. Ved mål var tyskerne 3:51,8 minutter bak franskmennene.

En skuffet Johannes Kühn erklærte:

Da han stod, «gled det på en slik måte at du ikke kunne skyte i det hele tatt. Jeg prøvde ikke engang,» sa 31-åringen og la til: «Det var veldig, veldig ubehagelig. Jeg er så beklager, men jeg kunne ikke hjelpe mer».

Sjansene for medalje for Tyskland var ganske realistiske gitt resultatene i verdenscuppen så langt, fordi de tyske herrene har endt på stafettpallen i alle fire konkurransene denne vinteren.

Lenge var det ikke klart om løpet på 4 x 7,5 kilometer kunne gjennomføres. Et stormvarsel med kraftige vindkast og vindstyrker på opptil 85 kilometer i timen hadde allerede ført til krisemøte med de lokale arrangørene og IBU verdensforbund. Først lørdag morgen ble det bestemt at løpet kunne starte.

Det gikk mye bedre for de tyske skiskytterne i lørdagens stafett. DSV-kvartetten av Vanessa Voigt, Hanna Kebinger, Sophia Schneider og Denise Herrmann-Wick vant sølv bak Italia og foran Sverige.