Home » Skiskyting: Favorittene vinner i Norge og Sverige, Grønland trekker frem overraskelsen

by Ashley Olsen

Skiskyting: Emilien Jacquelin (foran) vant i Idrefjäll, Johannes Thingnes Boe (bak) feiret i Sjusjoen.

© picture alliance/dpa | Sven Hoppe

Gode ​​to uker før start av den nye skiskyttersesongen gikk de forberedende løpene til verdenscuplagene i Norge og Sverige. Det ble seire av favoritter og store overraskelser.

Sjusjoen/Idrefjäll – Der Skiskyting-VM 2022/23 er i startblokkene. Den nye sesongen starter 29. november, utøverne posisjonerer seg. Det samme gjaldt lagene fra Norge, Sverige og Frankrike, som var hovedpersonene i forberedelsesløpene i Sjusjoen og Idrefjäll denne helgen.

I Norge er lokalt landslag med noen gjestestartere til den nye sesongen. Konkurransene ble først flyttet fra Sjusjøen til Lillehammer, men ble summarisk tilbakeført til det opprinnelige stedet etter en kaldsmell.

Skiskyting: Brødrene Boe feirer seirene i Sjusjøen

I Sjusjøen ble det preparert en 1,5 kilometer lang løype, to spurter for kvinner og menn gikk. Tarjei Boe vant herreløpet lørdag Sturla Holm Laegreid og Vetle Sjaastad Christiansen.

Johannes Thingnes Boe, som ble nummer fire på lørdag, tok søndagens sprintseier. Lagreid og Christiansen kom nok en gang opp på pallen. Tarjei Boe kunne ikke bekrefte prestasjonen sin lørdag.

Med vellykkede kvinner Karoline Offigstad Knotten dobbeltseier. I fravær av Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Roeiseland vant Knotten begge spurtene. Lørdag vant hun foran Ida Lien og Lotte Lie. Knotten vant lørdag Marthe Kraakstad Johansen på tvers.

Tredje var den oppsiktsvekkende grønlendingen Ukaleq Astri Slettemark, som forbereder seg til den nye skiskyttersesongen i Norge og kunne vise sitt store potensial til Sjusjøen.

Skiskyting: franskmennene skinner i Sverige

Begge funnet i Svenske Idrefjäll andre forberedende løp ved verdensmesterskapet 2022/23. I Norge dominerte lokale ryttere konkurransene, i Idrefjäll stilte det franske landslaget ved siden av det svenske laget.

Lørdag ble det kjørt et forkortet individuelt løp, med franskmannen Fabien Claude foran overraskelsessvensken Henning Sjoekvist og Sebastian Samuelsson vant.

I sprinten på Søndag vant en annen franskmann, Emilen Jacquelin. Jacquelin rykket ned svenske Martin Ponsilouma og Samuelsson til deres plass.

Svensken vant kvinnenes arrangement Tilda Johansson The Singles foran franskmennene Julia Simon og Lou Jeanmonnot. Deres landsmann Anaïs Chevalier-Nouchet vant spurten foran de svenske søstrene Öberg Elvira og Hanna.

Tyske utøvere startet ikke løpene i Norge og Sverige. de Det tyske laget er for tiden i Vuokatti, Finland og forbereder seg der til sesongstart 29. november. Der skal de siste billettene til det første verdenscupen deles ut.

Kilde: chiemgau24.de