Home » skiskyting | dobbel seier! DSV-stjerner feirer sin kroning i Norge

skiskyting | dobbel seier! DSV-stjerner feirer sin kroning i Norge

by Ashley Olsen

De tyske skiskytterstjernene satte et stort utropstegn på slutten av den norske Blink-festivalen. I helgens to siste løp feiret DSV-laget dobbeltseier og totalt tre pallplasser.

Lørdag var det Hanna Kebinger som oppnådde dagens største tyske suksess: Hun vant over toppkonkurrentene i massestartsfinalen og krysset målstreken som vinner med 3,1 sekunder foran lagvenninne Anna Weidel. Weidel sikret seg i mellomtiden andreplassen med en liten margin på bare 1,1 sekunder over franske Lou Jeanmonnot.

Den eksepsjonelle tyske prestasjonen ble fullført av Janina Hettich-Walz (5. / +19.3 sekunder) og Vanessa Voigt (9. / +44.5).

I motsetning til dette var helgens siste begivenhet uheldig for Franziska Preuss, som ble nummer åtte i semifinalen og bommet så vidt på det siste hinderet etter å ha overlevd kvartfinalen som en «lucky loser». Det var ingenting å hente for Selina Grotian lørdag, utslått i kvartfinalen.

Fratzscher etterlater seg de norske skiskytterstjernene

Under det siste skiskytterløpet av den tradisjonelle Blink-festivalen skapte Lucas Fratzscher en overraskelse. 29-åringen la mange profilerte nordmenn bak seg i finalen og tok en solid tredjeplass. Han var bare 5,8 sekunder bak vinner Vebjørn Sørum. Norske stjerner Tarjei Bø, Johannes Dale og Sturla Holm Lægreid endte langt bak Fratzscher.

Den eneste ulempen for det tyske laget: Fratzscher var den eneste DSV-rytteren som nådde finalen på lørdag. Johannes Kühn og Justus Strelow mislyktes i semifinalen, for Philipp Horn, Simon Kaiser og Benedikt Doll var det til og med siste steg i kvartfinalen.