Home » Sir Bobby Charlton: Man Utd og England-legendens begravelse var «den mest spesielle anledningen» | Fotballnyheter

Sir Bobby Charlton: Man Utd og England-legendens begravelse var «den mest spesielle anledningen» | Fotballnyheter

by Roald Amundsen

Sky Sports News seniorreporter Rob Dorsett reflekterer over en følelsesladet dag og «mest spesiell anledning» da noen av de største navnene innen fotball og utover deltok i Sir Bobby Charltons begravelse

Fra Rob Dorsett, seniorreporter, Sky Sports News @RobDorsettSky


19.09, Storbritannia, mandag 13. november 2023

Den fremtidige kongen av England. Presidenten for UEFA. Presidenten i fotballforbundet. Den nåværende England-treneren, som utsatte landslagsmøtet slik at han – og andre England-stjerner – kunne delta på denne helt spesielle anledningen.

Svært få fotballspillere kunne tiltrekke seg et slikt publikum. Men Sir Bobby Charlton var en unik fotballspiller og person.

Han er den eneste engelskmannen som har blitt valgt ut til fire VM-lag, den eneste engelskmannen som har vunnet trippelen i VM, Ballon d’Or og Europacupen og (i mer enn fire tiår til Wayne Rooney og Harry Kane slo ham ) var Englands ledende målscorer gjennom tidene.

Mange erfarne forståsegpåere og stjernespillere har sagt på trappene til katedralen i Manchester at Sir Bobby Charlton fortsatt er, selv i døden, den største engelske fotballspilleren noensinne.Bilde:
Sir Bobby Charltons begravelsesfølge passerer Old Trafford

Manchesters spådde regn holdt seg unna, som om en større makt visste at i dag ikke var dagen for paraplyer og sølepytter. Folk kom tidlig. Kjente mennesker, travle mennesker. Alle stoppet opp for å vise vår dypeste respekt.

Dusinvis av kameraer og mange fotografer ble pakket inn i det lille gressområdet utenfor den nordlige inngangen til katedralen i Manchester, mens høstløvet virvlet rundt føttene til den forsamlede forsamlingen i den sterke nordvestlige vinden.

Men, i hvert fall midlertidig, var den vanlige rivaliseringen mellom journalister forsvunnet. Selv de, som meg, som anstrengte seg med utstrakte armer og mikrofoner for å snakke med en av de sørgende, så ut til å vite at en mer høflig og sjenerøs arbeidsatmosfære var passende.

Mens det var mange gjester i den 1000 mann store forsamlingen som ønsket å snakke om hvilken fantastisk fotballspiller han var, var det like mange som ønsket å fortelle verden hvilken nydelig, snill og ydmyk person Sir Bobby var.

Sir Alex Ferguson hyller Sir Bobby Charlton på dagen for Manchester United-legendens begravelse.

Den eksentriske Sir Alex Ferguson, den tårevåte Steve Bruce og den emosjonelle Bryan Robson, den beundrende Alex Stepney og den takknemlige Paddy Crerand – de snakket alle om hvordan Charlton fikk dem til å føle seg velkomne og vel tilpas i gryten på Old Trafford. Hvordan han alltid hadde tid til å snakke, hvordan han alltid var raus og snill.

Crerard og Stepney – nå blant bare fem medlemmer som overlevde Manchester Uniteds første europacuptriumf i 1968 – snakket om hvordan han inspirerte, gjenoppbygde og ledet laget så beundringsverdig etter tragedien med luftkatastrofen i München som forårsaket 23 ofre og desimerte Manchester Uniteds Busby . Jenter.

Peter Schmeichel hyller Sir Bobby Charlton på dagen for Manchester United-legendens begravelse.

Sir Alex snakket om hvordan Sir Bobby alltid støttet ham og hvordan han var en skulder å støtte seg på i vanskelige tider.

Bruce og Robson snakket om hvordan Sir Bobbys aura penetrerte hvert hjørne av Old Trafford, og inspirerte og motiverte de som fulgte skyggen hans gjennom tunnelen i årene etter hans pensjonisttilværelse.

Og, kanskje overraskende, var det flere smil enn tårer. Dette var en betydningsfull anledning, der den berømte gjestelisten virket fast bestemt på å huske og hedre livet hans, like mye som de var her for å sørge over hans bortgang.

Tidligere Manchester United-spiller Michael Carrick reflekterer over den «inspirerende» Sir Bobby Charlton.

Det var ingen kameraer eller journalister inne i katedralen. Lady Norma, Sir Bobbys hengivne kone, og resten av Charlton-familien ønsket at denne mest offentlige feiringen skulle beholde en atmosfære av intimitet og privatliv.

Gjestene sa at det var en passende tjeneste for mannen: enkel, stilig og minneverdig. Det var passende at selve seremonien inkluderte hymnen Abide With Me, den tradisjonelle gardinoppropet på FA-cupfinalen, vunnet av Sir Bobby i 1963.

Den tidligere engelske fotballspilleren Gary Lineker reflekterer over Sir Bobby Charltons begravelse, «respektert over hele verden».

Men dagens mest iøynefallende bilde vil være av gatene med Manchester-fans, mens tusenvis av mennesker ventet tålmodig, og deretter applauderte høflig, mens de så et glimt av Sir Bobbys likbil i noen sekunder da den tok seg fra Old Trafford. til katedralen.

Sir Bobby vil for alltid være synonymt med England og Manchester United. Dette var folket i byen hans og hans land, som tok det mest kjærlige farvel til ham.

Related Videos

Leave a Comment