Home » Salmonella i kyllingkebab? Tyskland rammet også – Nyheter – WDR – Nyheter

Salmonella i kyllingkebab? Tyskland rammet også – Nyheter – WDR – Nyheter

by Liv Ullmann

Det er ennå ikke 100 % sikkert, men det anses som sannsynlig: det sies å være en sammenheng mellom salmonella-sykdommer i flere europeiske land og kyllingkebab fra Polen. Denne informasjonen kommer fra den østerrikske helsemyndigheten.

Agency for Health and Food Safety (AGES) i Wien kunngjorde at 27 personer ble syke i Østerrike mellom februar og begynnelsen av juli. En person døde til og med. En tidligere kunngjøring fra AGES viser at tilfeller av sykdommen også har forekommet i disse landene:

  • Tyskland
  • Holland
  • Belgia
  • Frankrike
  • Storbritannia
  • Irland
  • Danmark
  • Norge

Ti tilfeller av salmonella i Tyskland

Ifølge Robert Koch Institute (RKI) i Berlin er det registrert ti tilfeller av salmonella i Tyskland. «Det er for tiden tre utbrudd som kan knyttes til rapporten fra Østerrike«sa han. Det er uklart om det i det hele tatt er tilfeller i NRW fra.

Men om dette virkelig er tilfelle er fortsatt et åpent spørsmål. «Etterforskningen av denne saken pågår fortsatt«, sa en talsperson for Federal Office for Consumer Protection and Food Safety (BVL). WDR. DE BVL Jeg er på forbundsstatenes side RKI og European Food Authority EFSA i nær utveksling.

Foodwatch: bevis på salmonella i produkter har økt i flere uker

Østerrikske myndigheter oppdaget kilden til infeksjonene etter at nesten alle de syke sa at de nylig hadde spist kyllingkebab. Ytterligere undersøkelser viste at alle de berørte restaurantene brukte spyd fra Polen.

Fra forbrukerorganisasjonens ståsted matklokke bør Den Europeiske Union– Myndighetene kan enkelt spore nøyaktig hvilken produsent som kommer fra kyllingkebaben som kan være forurenset med salmonella. EN matklokke– Talsperson referert i WDR på hurtigvarslingssystemet Den Europeiske Unionmyndigheter, hvor bevis på salmonella i produkter har samlet seg i flere uker. Men denne sporingen fungerer tilsynelatende ikke i praksis, klaget han matklokke-Høyttaler.

Polen er den største produsenten av fjørfekjøtt i EU

Ifølge det polske landbruksdepartementet i slutten av mars er Polen den største produsenten av fjørfekjøtt i landet Den Europeiske Union, den nest største eksportøren av dette kjøttet i det internasjonale samfunnet og den fjerde i verden. Anslag indikerer at produksjonen i 2022 vil overstige tre millioner tonn, en økning på 8,2 % sammenlignet med året før. Mer enn halvparten av produksjonen går til eksport.

Hva forbrukerne bør ta hensyn til

La mistenkt salmonella ødelegge appetitten på kyllingkebab? Det trenger ikke være slik. Eksperter anbefaler å sørge for at kjøttet er godt oppvarmet når du kjøper det. Salmonella ville bli drept ved temperaturer over 70 grader.

Med materiale fra dpa-byrået.

Related Videos

Leave a Comment