Home » Rapporter | Brilliant Hatters hevder første hjemmeseier på topp siden 1992 | Nyheter

By 2
Mengi 72, brun 83

Crystal Palace 1
Olise 74

Hattemaker-fans rundt Kenilworth Road var på beina. Noen ropte, andre skrek. Det var noen som plystret – til og med hylte – og det var mange som frøs i stillhet; aksepterte at det ikke var noe mer de kunne gjøre for å påvirke dommeren til å blåse sluttsignalet.

Til slutt, klokken to minutter over fem og etter 13 og et halvt minutt med pinlig tilleggstid, ble det fløyta.

Avlastning og – for første gang hjemme denne terminen – feiring. Mål fra Teden Mengi og Jacob Brown ga Hatters den unnvikende hjemmeseieren etter en neglebitende andre omgang på Old Girl.

De som bjeffer på heltid hadde all grunn. De som ventet i stillhet var de samme. For noen hadde de aldri sett Luton Town vinne i toppklassen. Det har gått 11 537 dager siden Hatters sist vant her i Bedfordshire i Premier League. Da dommerens sluttsignal, etter det som virket som en evighet, lød, var følelsesutbruddet på og utenfor banen tydelig for alle. Det betydde noe.

Det betydde også mye for et Hatters-lag som tjente, takket være deres besluttsomhet, tre viktige poeng i kampen for å unngå nedrykk fra Premier League. Den som hadde på seg oransje vil sove godt lørdag kveld etter en forestilling full av mot, lidenskap og kvalitet.

Og for et spill. Vel, hvilke andre 45 minutter. I første omgang skapte Crystal Palace den beste sjansen, og City stod nok en gang i gjeld til Thomas Kaminskis fantastiske bedrifter for å holde Eagles i sjakk. 22 minutter hadde gått da kjappe føtter tillot Eberechi Eze å slippe løs et fast skudd fra kanten av feltet som belgieren dyttet for fullt. Det var imidlertid reaksjonene til Kaminski, som steg raskt nok til å avverge Jeffrey Schlupps oppfølging, som var i verdensklasse.

City hadde hatt god verdi til pause ved stillingen 0-0, selv om de sjelden truet Sam Johnstone, Palace-målvakten, i noen meningsfylt handling til tross for at de spilte sin del av fotballen.

Så kom andre omgang. Å andre omgang! 45 minutter med tumultarisk fotball du aldri vil se. Med flomlysene på og en kald bris i luften, begynte Hatters å varme hjertene til sine egne supportere for første gang siden Sunderlands nederlag på slutten av forrige sesong.

Fire minutter etter omstarten hadde Town litt av en hjelpende hånd: den keiserlige Eze haltet av og ble byttet ut, noe som ga Hatters en mindre verdensklassespiller å møte.

Midtveis i andre omgang følte Hatters seg hardt truffet da Odsonne Edouard satte seg forbi Kaminski for å gi gjestene ledelsen mot spillets gang.Det var en lumsk mistanke om håndball selv om dommeren hadde gitt målet. Men VAR hadde det siste ordet: angriperen brukte hånden og målet ble korrekt scoret.

Du følte at hvis det hadde vært tilfelle, ville Palace ha kvalt livet ut av Town med et positivt mål, men Town ante en utsettelse og fem minutter senere, i det 72. minutt, eksploderte Kenilworth Road.

Alfie Doughtys venstre hjørne fant veien til Mengi på bakre stolpe, og han guidet på en kyndig måte i sitt første seniormål for å utløse pandemonium på tribunen mens Town ledet strålende.

Men to minutter senere vedvarte katastrofen. Feel-good-faktoren rundt stedet ble nådeløst kuttet av et øyeblikks magi fra Michael Olise. Fra omstarten fløy kantspilleren til høyre, skar inn og krøllet et praktskudd forbi Kaminski. Ingen verge i verden reddet ham fordi hattemakerne forbannet lykken deres. Dette gjentok Burnley nok en gang.

Med halen opp merket du at Palace luktet blod og Kaminskis smidighet hindret gjestene i å snu underskuddet fullstendig og nekte Eduoards skarpe heading.

Men til deres ære, tilbakestilte Hatters og gikk videre. I det 79. minutt kom Brown inn i kampen i et trekk som fikk Chiedozie Ogbene til å gå til høyreback. Fire minutter senere var Brown i drømmeland og han hadde Ogbene å takke.

Ross Barkley, herredømme hele ettermiddagen, ventet tålmodig på at Ogbene skulle komme ned på høyre flanke. Obgene skled mot mål og leverte et perfekt innlegg inn i hjertet av Palace-seksmeteren. Pasningen forårsaket den ultimate forvirringen i Palace-forsvaret. De stilte alle seg selv spørsmål: skal vi la det være? Skal vi slette den? Bør Johnstone kreve det? Til syvende og sist kostet ubesluttsomhet dem dyrt, og Brown, som startet sin første start for Skottland sist søndag, avsluttet en uforglemmelig uke ved å nappe og skyve ballen hjem.

Tilbake i front igjen, og etter hvert som tiden løp ut, var ryggen deres nå mot veggen da gjestene presset på for et poeng.

Kaminski leverte nok en suveren redning for å holde stillingen 2-1 tre minutter fra slutten av normal tid, og avverget Joachim Andersens innsats med høyrebeinet.

Så reiste den fjerde funksjonærens styre seg. 12 minutter til. 720 sekunder som føltes som en levetid for alle som presset guttene sine i oransje til blått.

Palace dyttet og dyttet. I det 100. minutt, hjerte i munn da Olise headet over til tross for at han var godt plassert.

Hattemakerne falt dypere og dypere. Flystene fra publikum ble høyere. Det var nesten uutholdelig.

Det utenkelige nesten gikk i oppfyllelse helt på slutten for å knuse Hattemakernes hjerter. Olises høyrekantinnlegg i det 113. minutt var perfekt og fanget opp av Jefferson Lermas heading, men på en eller annen måte kom hans faste innsats tilbake i flukt med tverrliggeren. Du kunne høre det kollektive gisp av sjokk og deretter lettelse fra en million miles unna. Det var hoder i hender over hele Kenny End. De trodde alle det var gjort. De var ikke de eneste.

Hattemakerne brøt deretter i høy hastighet, da spillet så ut til å dra på pusten, uten å bry seg om noens hjerte eller sinn. Innbyttere Tahith Chong og Elijah Adebayo kombinert for sistnevnte for å avfyre ​​et skudd mot mål som Johnstone på en strålende måte reddet – selv om spissen var offside.

Men uansett, bare sekunder senere skjedde øyeblikket mange hadde ventet på hele livet. Fulltidsfløyta og hjemmeseier i toppsjiktet.

Se på feiringen, knyttnevestøt og takknemlighet fra spillere og fans.