Home » New Zealand slo Norge i verdenscupåpningen • NEWS.AT

New Zealand slo Norge i verdenscupåpningen • NEWS.AT

by Edvard Munch

Vertsnasjonene i verdenscupen for kvinner fikk en perfekt start på turneringen. I torsdagens åpningskamp i gruppe A beseiret New Zealand Norge 1-0 (0-0) som det klart overlegne laget. Hannah Wilkinson scoret det avgjørende målet på Eden Park foran 42 137 tilskuere (48.). Medvertene Australia feiret sin første 1-0 (0-0) seier i gruppe B i Sydney takket være en 52. Stephanie Catley-straff mot Irland.

I åpningskampen snudde de norske favorittene bare litt i avslutningen og i det 81. minutt skjøt Tuva Hansen blant annet tverrliggeren. I sluttminuttet av ordinær tid sløste Ria Percival bort en straffe til hjemmelaget og en sjanse til en større seier. Det er en historisk suksess for New Zealand, det var deres første noensinne i deres 16. verdenscupkamp. «Jeg er veldig, veldig stolt,» sa New Zealand-forsvareren Ali Riley. – Vi har kjempet for dette så lenge.

Norge, som tapte for England i kvartfinalen for fire år siden, er allerede under press etter en tjuvstart. I den andre gruppekampen møter laget Sveits, som fredag ​​starter turneringen med duell mot Filippinene. Det er ikke det vi forventet, sa Norges kaptein Maren Mjelde. «Vi våknet de siste 25 minuttene, men det var for sent.»

Australia dominerte første omgang, selv uten stjernespilleren Sam Kerr med en leggskade, men klarte ikke å bryte gjennom Irlands velorganiserte forsvar. Dette endret seg raskt etter omstart. Hayley Raso ble felt i 16-meteren og kaptein Catley omsatte straffen uten humor (52′).

Irland hadde tre lovende muligheter i den siste offensiven, men bommet alle. De over 75.000 tilskuerne på stadion kunne feire suksessen til hjemmelaget. «Det er utrolig at vi vant,» sa målscorer Catley. Matildaene møter Nigeria i sin andre gruppekamp, ​​som møter Canada i fredagens åpning.

Før begge kampene begynte, ble det holdt ett minutts stillhet for å minnes ofrene for skytingen som etterlot flere døde i Auckland. En våpenmann åpnet ild på en byggeplass og drepte minst to personer. Hendelsen skjedde i byens forretningssenter ikke langt fra fanskaren.

New Zealands sportsminister Grant Robertson møtte deretter FIFA-president Gianni Infantino og generalsekretær Fatma Samoura for å diskutere sikkerhetstiltak. Tidligere hadde Infantino snakket med statsminister Chris Hipkins på telefon. Hendelsen har ingenting med verdensmesterskapet å gjøre, sa Robertson, ifølge en uttalelse fra FIFA. Verdenscupen arrangeres for første gang med 32 lag, finalen arrangeres i Sydney 20. august.