Home » Nederland og Norge vinner: DHB-laget får ingen støtte

Nederland og Norge vinner: DHB-laget får ingen støtte

by Roald Amundsen

Holland og Norge vinner
DHB-teamet mottar ingen støtte

Ved håndball-VM i Polen og Sverige må det tyske landslaget ta saken i egne hender: For å nå kvartfinalen må DHB-laget fortsatt ta en god del poeng. I hovedrunden av pulje III ser det ut til at outsiderne vinner lenge, men så slår favorittene tilbake.

Tysklands sterkeste motstandere i gruppen, Norge og Nederland, samt DHB-uttaket, startet hovedrunden i verdenscupen med seire. Skandinavene vant mot Serbia på kvelden med 31:28 (14:17) og har i likhet med laget til landstrener Alfred Gislason 6:0 poeng på kontoen. Superstjerne Sander Sagosen fra de tyske rekordmestrene THW Kiel og Sebastian Barthold var toppkasterne for nordmennene med fem mål hver.

Den hemmelige favoritten klarte bare å unngå å miste det første poenget med en sterk mellomspurt på slutten av andre omgang: I mellomtiden ledet de lange og sterke serberne med fire mål, da spikret keeper Kristian Sæverås fra Bundesliga-klubben SC The DHfK Leipzig det norske målet.

Tidligere hadde Nederland slitt med å unngå en tjuvstart i andre etappe av turneringen. Oranje-siden lå bak de asiatiske mesterne Qatar med 50 minutter før de vant åpningskampen i gruppe 3 med 32:30 (15:19).

Nederlenderne, som møter DHB-utvalget på lørdag, har 4:2 poeng. Med 0:6 poeng har ikke Qatar flere sjanser til å komme inn i kvartfinalen. En seier i Qatar ville ha forbedret DHB-troppens startposisjon før deres to siste hovedrundekamper: da ville landslagssjef Alfred Gislasons tropp hatt uavgjort på to kamper for å komme trygt til kvartfinalen. Det tyske laget trenger imidlertid ikke bekymre seg: Med en meget sterk prestasjon hadde de tidligere utklasset Argentina med 39:19 og feiret sin fjerde seier på fire kamper.

I gruppe 4 droppet de forsvarende mesterne Danmark sitt første poeng i turneringen. Verdensmesteren fra 2019 og 2021 skilte seg i en dramatisk duell fra Kroatia 32:32 (15:16). Med 5:1 poeng ligger danskene på andreplass bak Egypt. Etter 33:28 (22:15) mot Belgia har den afrikanske mesteren 6:0 poeng.