Home » Nederland dro til VM med landslagets kaptein i rullestol

Nederland dro til VM med landslagets kaptein i rullestol

by Roald Amundsen

I det 84. minutt tok vertene ledelsen 1 – 0 da Steven Bergwijn kastet ballen inn i feltet etter et innlegg fra høyre. Fra fri posisjon dundret han ballen 1-0 i nærmeste kryss til høyre og musikken dundret over Rotterdams tomme De Kuip-arena, på grunn av at smitten tok av igjen. Spillerne samlet seg foran fotografene hvis kameraklikk ble hørt høyt.

I det første tilleggsminuttet passerer nederlenderne fra sitt eget straffefelt. Bergwijn lanserte som en annen Usain Bolt og foran den norske keeperen satte Örjan Nyland ballen til venstre der Memphis Depay enkelt kunne sette inn 2-0.

van Gaal viste ingen følelser

van Gaal viste ingen følelser i rullestolen sin.

Med et kvarter igjen fikk hjemmelagets Denzel Dumfries gult kort for maskering.

Da kampen ble avlyst satt flere norske spillere i skuffede positurer mens nederlenderne samlet seg til en ringformet seiersdans.

Sist Norge slo Nederland var i 1992. I de siste kampene savnet Norge sin superstjerne Erling Braut Haaland.

Da Tyrkia vant 2-1 mot Montenegro i Podgorica, tok de seg av sluttspillplassen i gruppen. Norge har ikke oppnådd noe med det. Laget skapte heller ingen scoringsmulighet i kveld.

Finland er fjernet fra sluttspillsonen

Finland var heller ikke heldig. Finnene falt 0-2 mot Frankrike hjemme på Olympiastadion i Helsinki mens Ukraina vant med samme sifre borte fra Bosnia-Hercegovina. Dermed ble Finland skjøvet til tredjeplass.

Midtveis i andre omgang satte Karim Benzema inn 1-0 etter at ballen endret retning på det finske forsvaret. Ti minutter senere kommer Kylian Mbappe som en dampmaskin på venstrekanten og snur seg mot døra og fyrer av et skudd som går 2-0 i lengste burgaveln.