Home » NBA sluttspill 2024: Boston Celtics slo Miami Heat i den første kampen

NBA sluttspill 2024: Boston Celtics slo Miami Heat i den første kampen

by Roald Amundsen

Bildekilde, Getty bilder

Bildetekst, Jayson Tatum var en av seks Boston-spillere som scoret tosifret

Boston Celtics begynte sin NBA-sluttspillsesong med en 114-94 seier over Miami Heat.

Jayson Tatums trippeldobbel hjalp toppseedene med å holde ledelsen mot forrige sesongs tapende finalister.

The Heat gikk inn i sluttspillet som nummer åtte etter å ha slått Chicago Bulls i en play-in eliminator.

Men uten den skadde stjernen Jimmy Butler fant Heat at Celtics var for sterke i åpningen av best-av-sju-serien.

Tatum scoret 23 poeng, hadde 10 returer og delte ut 10 assists – og var en av seks spillere som scoret tosifret for Boston, men advarte laget hans om at de «ikke kan slappe av» mot laget som slo dem ut av sluttspillet sist. år.

«De vil ikke gi opp, de vil ikke gi opp,» sa han.

Det er 16 lag i den første runden av sluttspillet, som spiller en best-av-syv-serie i et knockout-format. De åtte vinnerne går videre til neste runde.

James Harden scoret 28 poeng for Los Angeles Clippers da de slo Dallas Mavericks 109-97 i den første kampen i serien.

Hjemmelaget ledet 56-30 ved pause og til tross for comebacket ledet av Luka Doncic og Kyrie Irving, med henholdsvis 33 og 31 poeng, hadde Mavericks for mye å gjøre.

Damian Lillard scoret alle 35 poeng i første omgang da Milwaukee Bucks slo Indiana Pacers 109-94 til tross for fraværet av Giannis Antetokounmpo.

Hans 35 poeng var rekord for enhver Bucks-spiller i hvilken som helst halvdel av en sluttspillkamp.

Bucks-forsvaret holdt Pacers» produktive angrep under 100 poeng for bare andre gang denne sesongen.

Shai Gilgeous-Alexander scoret 28 poeng for Oklahoma City Thunder for å hjelpe dem med å vinne 94-92 mot New Orleans Pelicans.

I Thunders første sluttspillkamp siden 2020 lagde Gilgeous-Alexander to nøkkelkurver i løpet av de siste to minuttene for å gi Oklahoma City serieledelsen.