Home » Nations League: datoer, lag, grupper, all informasjon – FOTBALL INTERNASJONALT

Nations League: datoer, lag, grupper, all informasjon – FOTBALL INTERNASJONALT

by Roald Amundsen

Hvem tar trofeet denne gangen?

Etter at Nations League allerede har blitt spilt to ganger og funnet to forskjellige vinnere med Portugal 2019 og Frankrike 2021, er tredje runde rett rundt hjørnet. Den viktigste informasjonen om konkurransen finner du her.

Hva gjør Nations League?

Uefa Nations League er en fotballturnering for herrelandslag. Alle 55 forbund som er tilsluttet Uefa deltar. Konkurransen ble designet for å erstatte vennskapskamper med offisielle kamper, noe som gjør internasjonale pauser mer attraktive for tilskuere.

I tillegg til kvalifiseringsturneringer til verdens- og europamesterskap, åpner konkurransen for en ny mulighet til å kvalifisere seg til store fotballturneringer. Uefa-konkurransen ble arrangert for første gang i 2018, i 2019 var Portugal den første vinneren.

League of Nations-modus

Ved det første arrangementet (2018/19) ble de 55 forbundet delt inn i fire ligaer basert på deres Uefa-koeffisient (det europeiske nasjonale fotballagets ratingsystem). Nasjonene med den høyeste Uefa-koeffisienten ble tildelt League A og de med den laveste Uefa-koeffisienten til League D.

Zoom inn

Frankrike er de regjerende vinnerne av UEFA Nations League

Serie A, B og C består hver av fire grupper. Det er fire nasjoner i hver gruppe. League D består av en gruppe på fire og en gruppe på tre. Gruppevinnere i liga B, C og D går videre. Nasjoner som havner sist i gruppene sine i liga A og B rykker ned.

Kunngjøring: Sats nå på en tysk seier mot Ungarn!

To nasjoner rykker ned fra League C til League D på dette stadiet av konkurransen. De to nedrykkede lagene bestemmes av sluttspillet mellom de fire siste lagene i hver gruppe i League C. De fire vinnerne av League A-gruppene kvalifiserer seg til finalen, hvorav den ene er vertskap for den. Vinneren av Uefa Nations League vil da bli avgjort der.

Portugal vant den første utgaven av Uefa Nations League i 2019 (2-1 i finalen mot Nederland). I fjor vant regjerende verdensmester Frankrike. Franskmennene beseiret Spania 2-1 i finalen.

Hvem spiller i hvilken liga denne sesongen?